EKONOMİ Haber Girişi : 19 Temmuz 2017 13:17

En düşük maaş 3 bin 627 lira

En düşük maaş 3 bin 627 lira
Bornova'da grev kararının ardından İZBAŞ'dan açıklama geldi
Belediye İş Sendikası ile Bornova Belediyesi şirketlerinden İZBAŞ arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine grev kararı alındı. Sendikanın grev kararının ardından İZBAŞ çalışanlara verilen teklifin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İZBAŞ Yönetim Kurulu açıklaması

Çalışanlarımız bizim için çok değerli

İZBAŞ Bornova Belediyemize bağlı önemli işlere imza atmış, hemşerilerimize hizmet sunan bir şirketimizdir.

Şirketimiz çalışanları da bizim için çok değerlidir. Onların aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri en büyük isteğimiz.

Bir süredir şirketimizde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çalışanlarımız için hem piyasa şartları hem de yerel yönetimler arasında en yüksek ücret teklifini sunduk.

Buna göre şu anda 3072 lira olan en düşük ücret 3627 lira olacak.

Önerdiğimiz ücret artışı ile birlikte şirketimizin işçilik maliyeti 4 milyon 3 yüz bin TL'dir.

İmkânlarımızı zorlayarak bütçe olanakları içinde en yüksek ücret artışını yaptık. Çalışanlarımızın bu teklife sıcak bakacaklarını ve anlaşmaya varacağımıza inanıyoruz.

Çalışanlarımıza yanıltıcı bilgiler vererek anlaşma sürecini uzatacak yaklaşımlardan bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla bildiririz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.