POLİTİKA Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 16:57

“ENGELLENMEYE ÇALIŞILMASI UTANÇ VERİCİDİR”

“ENGELLENMEYE ÇALIŞILMASI UTANÇ VERİCİDİR”
İzmir Atatürk Lisesinin 130. Yıl Mezuniyet töreninde, yeni mezun olan öğrencilerin İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söylemesinin engellenmeye çalışılmasına bir tepkiCumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Avukat Deniz Yücel’den geldi.

İZMİR MARŞI KRİZİNE YÜCEL’DEN SERT TEPKİ

“ENGELLENMEYE ÇALIŞILMASI UTANÇ VERİCİDİR”

İzmir Atatürk Lisesinin 130. Yıl Mezuniyet töreninde, yeni mezun olan öğrencilerin İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söylemesinin engellenmeye çalışılmasına bir tepki de, kendisi de Atatürk Lisesi mezunu olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Avukat Deniz Yücel’den geldi.

Yücel yaptığı açıklamayla öğrenci ve velilerin İzmir Marşı’nı söylemesine engel olmaya çalışan okul müdürünü kınarken, “ Okula siyaset sokmaya, aklınca birilerine yaranmaya çalışanlara boyun eğmeden, hep bir ağızdan İzmir Marşını söyleyerek Atatürk Lisesi’nin tarihine ve ismine yakışan duruşu sergileyen gençlerimizi ve onların velilerini canı gönülden kutluyorum” dedi.  Deniz Yücel açıklamasında şu sözlere yer verdi.

ATATÜRK LİSESİ 130.YIL MEZUNLARINI KUTLUYORUM

Mezunu olmakla gurur duyduğum İzmir Atatürk Lisesi’nin 130. Yıl mezuniyet töreninde yaşanan olayda, okul müdürünün tavrı ne kadar utanç vericiyse okullarının ismine yakışan onurlu duruşu sergileyen 13O.yıl mezunu öğrenci kardeşlerimin ve onların velilerinin tavrı o kadar onur ve gurur vericidir. İzmir Marşı’nı siyasi bir slogan olarak değerlendirip, Atatürk Lisesi’nde söylenmesini engellemeye çalışan bir şahsın, böylesine köklü bir eğitim yuvasında müdür yapılması akıl alır şey değildir.  Bu durum devlet yönetiminde liyakatin hiçe sayılmasının korkunç bir örneğidir. Kahramanlığın, Atatürk’e duyulan sonsuz sevgi ve minnetin, bu topraklar uğruna can vermiş şehitlerimizin ve büyük zaferin marşı olan İzmir Marşı’nı ve Cumhuriyetimizin 10.Yılı için yazılan marşı, sırf iktidara yaranmak ve Atatürk Lisesine siyaset sokmak adına engellemeye çalışan zihniyeti şiddetle kınıyorum.   Tüm engellemelere rağmen korkmadan ve boyun eğmeden, Atatürk gençliğine ve Atatürk Lisesi’nin 130 yıllık köklü geçmişine yakışan bir tavırla ve yüksek sesle, İzmir Marşını söyleyen tüm Atatürk Lisesi öğrencilerine ve gençlerimize destek veren velilerimize tebriklerimi, teşekkürlerimi sunuyor, hepsini canı gönülden kutluyorum.  130.yıl mezunları bu tavırlarıyla asla unutulmayacaklardır.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, hem bir Atatürk Lisesi mezunu, hem bir hukukçu, hem de bir İzmirli olarak genç öğrencilerin yanında olduğunu ve olayı sonuna kadar takip edeceğini de sözlerine ekledi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.