KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 31 Ağustos 2016 13:00

Ertuğrul Özkök inovasyon ve teknolojiyi anlattı

Ertuğrul Özkök inovasyon ve teknolojiyi anlattı
Bu yıl "inovasyon" temasıyla kapılarını açan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı birbirinden renkli etkinliklere sahne oluyor.
Fuar kapsamında düzenlenen "Makrofon Söyleşisi"nde söz Türkiye'nin en tanınmış köşe yazarlarından Ertuğrul Özkök'teydi. Deneyimli gazeteci, teknoloji ve inovasyon alanında yaşanan gelişimi ilginç bir örnekle açıkladı: "Dünyanın dev teknoloji şirketlerinin en önemli rakibi şu anda Eşrefpaşa'da bir evin odasında, bilgisayar başındaki bir çocuk olabilir."

85. İzmir Enternasyonel Fuarı kapsamında "Makrofon Söyleşisi"ne katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, inovasyon ve teknoloji konusundaki fikir ve deneyimlerini İzmirlilerle paylaştı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da izledi. Söyleşinin yapılacağı salona Başkan Kocaoğlu'nun kullandığı elektrikli araçla gelen Özkök, konuşmasına "Çocukluğumda tellerin üzerinden atlayarak gizlice girdiğim fuarı, ilk defa bir belediye başkanının kullandığı bir arabayla gezmek çok hoşuma gitti" sözleriyle başladı. Sıcak bir yaz akşamında inovasyon konulu bir etkinliğe bu kadar çok sayıda dinleyici katılmasının kendisini şaşırttığını dile getiren Ertuğrul Özkök, konuşmasını Türkiye ve dünyadan örneklerle süsledi. Özkök, yenileşme hareketlerinin her zaman ileriye doğru giden bir olgu olmadığını, bazen de geriye doğru bir seyir izleyebileceğini belirterek, son yıllarda müzik plaklarının yeniden popüler hale gelmesinin bu tür bir örnek olduğunu söyledi. 

Rakibinizi bilmiyorsunuz
Ertuğrul Özkök, günümüzde kendini yenileyemeyen hiçbir organizmanın hayatta kalma şansına sahip olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:
"Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri bile artık diken üzerinde yaşıyor. Teknolojinin en büyük tehlikesi, rakibinizin kim olduğunu bilmemeniz. Dünyanın dev teknoloji şirketlerinin en önemli rakibi şu anda İzmir'de Eşrefpaşa'da bir evin odasında bilgisayar başındaki çocuk olabilir. Teknoloji iktidar ve başarı demektir. Türk medyası dünyadaki yeni teknolojileri kullanmak konusunda en başarılılar arasında. Türkiye'de İngiliz basınından 12 yıl önce yeni dijital baskı teknolojileri devreye girdi. Bugün artık dijital dünyaya ürettiği ürünü moda haline getirmeyen hiçbir şirket başarı şansına sahip değil." 



Yaratıcı gençlerle buluştular
Söyleşinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Özkök, geleceğin tasarımcılarıyla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu ve Özkök, gizli yeteneklerin keşfedilmesini ve yeni fikirlerin doğmasına imkan yaratmayı amaçlayan "Maker Faire İzmir" etkinliği kapsamında stant açan gençleri ziyaret etti. Dünyada hızla yayılan ve her geçen gün daha çok insanın dahil olduğu Maker Hareketi'nde yer alan gençler, kendilerinin geliştirerek hayata geçirdiği robotlarla küçük bir gösteri yaptı. 

Yeni Kültürpark'a tam not
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuğu Ertuğrul Özkök ve beraberindeki Hürriyet yazarlarına İzmir'in kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürütülen "Yeni Kültürpark Projesi"ni de tanıttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alandaki bina yoğunluğunu azaltarak yeşil miktarını 21 bin metrekare artıracak "geleceğe uzanan" bir Kültürpark yaratmak amacıyla hazırladığı, görsel teknolojilerle desteklenmiş proje maketini inceleyen Özkök, projeyi son derece başarılı bulduğunu söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.