POLİTİKA Haber Girişi : 30 Mart 2017 13:28

Eski Başkan'dan iktidara sert mesaj

Eski Başkan'dan iktidara sert mesaj
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, Bergama'da Panele Katıldı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, İzmir'in Bergama İlçesi'nde "Bergama Demokrasi İçin Güçbirliği" Platformu tarafından düzenlenen "Anayasa Değişikliği" konulu konferansa katıldı.

Bergama Kültür Merkezi BerKM'de gerçekleşen konferansta Bergamalı vatandaşlar salonu tıka basa doldurdu. Özfatura konuşmasında; "15 yıl Türkiye'yi azılı ateistler yönetse dine bu kadar zarar veremez" dedi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya beşten büyüktür.' Sözünü hatırlatarak; "Eyvallah dünya beşten büyüktür. Ama Sayın Cumhurbaşkanım bilesiniz ki Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür" dedi.

"TÜRK TARİHİNİN EN SIKINTILI DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura sözlerine; "Türkiye'yi kendi şahsi çıkarları ve dış mihrakların talimatı doğrultusunda felakete sürüklemekten çekinmeyenlere basiret, feraset ve vatan sevgisi diliyorum. Çünkü Türk tarihinin en kötü, en sıkıntılı, en tehlikeli dönemini yaşıyoruz. Hiçbir dönemde ülkesine bu kadar kötülük yapan, insanını bu kadar dışlayan, bu kadar pervasızca hakaret, yalan, iftira atan bir yönetim gelmedi. Bu referandum Sayın Tayyip Erdoğan'ın ya da AKP'nin bir projesi değildir. Bu tamamen bir Amerikan projesidir. 1 Mart teskeresinin reddedilmesinin rövanşı amacı taşımaktadır" diyerek başladı.


"TÜRKİYE'Yİ AZILI ATEİSTLER YÖNETSE DİNE BU KADAR ZARAR VERMEZ"

Eski Başkan Özfatura; "Hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Çünkü bu bir referandum değil. Bu Türkiye'nin gelecekte tam anlamıyla diktatörlük karanlığına, bölünmeye ve parçalanmaya dâhil olup olmayacağının göstergesi olacaktır. Bu referandumda çıkar ilişkisi için 'Evet' diyeceklere yapacak bir şeyimiz yok. Onlar vicdanlarını ve mantıklarını maalesef buzdolabına koymuşlar. Ama ülkesini seven herkese bu tehlikeyi anlatmamız lazım. Bu bir rejim değişikliğidir. Burada yargı, yönetim ve her şey tek bir kişinin elinde toplanacaktır" dedi. Özfatura; "Açıkça söylüyorum; 15 yıl Türkiye'yi azılı ateistler yönetse dine bu kadar zarar veremez. AKP döneminde cinayet yüzde 300, şiddet-tecavüz artışı 14 misli, fuhuş yüzde 220, teşhircilik yüzde 465, ırza geçme ve çocuk tecavüzü yüzde 125 artmış, uyuşturucu yaşı 13'e düşmüş, kısırlık yüzde 2'den yüzde 25'e çıkmış neden GDO'lu besinleri bize yediriyorlar. Nüfusun yüzde 75'i rüşveti mubah sayıyor. Hırsızlık uğursuzluk artmış, maalesef kumarda ve çocuk pornosunda dünya üçüncüsüyüz. Fakirlik sınırında 29 milyon vatandaşımız var. Barınma ve iyi yaşamada 36 OECD ülkesi arasında 36'ıncı sıradayız. Özgürlükte 159 ülke arasında 73'üncüyüz. Kadın-erkek eşitliğinde 130'uncuyuz. Hukukta 113 ülkeden 99'uncuyuz. Yani bizi getirdikleri tablo budur" dedi.

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR, TÜRKİYE'DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN BÜYÜKTÜR"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise; "Bir kişi meclise seçilecek milletvekillerini belirleyecek. Meclisi kontrol ettiği için atanmış milletvekilleri ile beraber yüksek yargıyı ve anayasa üyelerini seçecek. Ve oradan adaletin zuhur etmesini bekleyeceğiz. Burada asıl gaye kendilerini korumaktır. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki 'Dünya beşten büyüktür.' Eyvallah dünya beşten büyüktür. Ama Sayın Cumhurbaşkanım bilesiniz ki Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür" dedi.

Başkan Uysal; "Diyorlar ki Avrupa Birliği Ülkeleri Türkiye için haksız tutum içerisindedir. 16 Nisan'dan sonra Avrupa Birliği ile ilgili bir referandum yapalım. Peki yapalım. Ama ondan önce, 'ben ne yapmışsam Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dâhilinde yaptım' diyen, mecliste kurtardığınız O 4 bakanı da bu milletin önüne getirinde, bu millet evet mi diyor, hayır mı diyor görelim" dedi. 

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.