EKONOMİ Haber Girişi : 23 Mart 2018 17:32

Esnafın çağa uyumunu kolaylaştıracaklar….

Esnafın çağa uyumunu kolaylaştıracaklar….
Esnaf sanatkarların Avrupa Birliği sürecinin getirdiği yeniliklere uyumu için kolları sıvayan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), çok tehlikeli ve tehlikeli meslek kollarında faaliyet gösteren üyelerine kolaylıklar sağlıyor.

Esnafın çağa uyumunu kolaylaştıracaklar….

Esnaf sanatkarların Avrupa Birliği sürecinin getirdiği yeniliklere uyumu için  kolları sıvayan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), çok tehlikeli ve tehlikeli meslek kollarında faaliyet gösteren üyelerine kolaylıklar sağlıyor.

İESOB USTA Belgelendirme tarafından gerçekleştirilen ilk sınavlar sonucu başarılı olan 6 sanatkara belgeleri törenle verildi. 

Belge almaya hak kazanan Hasan Taşdemir, Zeki Gerenkaya, Oğuzhan Demir, Birol Türker, Zeynel Akçam ve Mustafa Alagöz'e belgelerini İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu verdi. Törene İESOB Başkanvekilleri Selehattin Arslan, İbrahim Bayram ile Bornova Oto Tamircileri Odası Başkanı Bülent İşçi de katılarak sertifika sahiplerine başarılar diledi.

İşgücü kalitesi artacak

Avrupa Birliği uyum sürecinin pek çok alanda olduğu gibi çalışma hayatına da bazı yenilikler getirdiğine dikkat çeken İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Çok Tehlikeli ve Tehlikeli meslek kollarında çalışacak kişilerin  Mesleki Yeterlilik Belgesi  sahibi olması gerektiğini hatırlattı.

İzmir Birliği’nin belirli meslek kollarında faaliyet gösteren üyelerine destek olmak adına çalışmalar yaptığını kaydeden Mutlu, ‘Birliğimiz otomotiv sektöründe çalışan 9 meslek grubunda çalışanüyelerimize destek olmak,MYK belgeli kişilerin çalıştırılmasına ön ayak olmak ve kanunen zorunlu olan bu belgeye güvenli şekilde ulaşabilmelerini sağlamak adına Mesleki Yeterlilik Kurumu  (MYK) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) ‘na müracaat etmiş veİESOB Usta Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi İktisadi İşletmesi vasıtasıyla ilk sınavlarını gerçekleştirmiştir.

Sınavda başarılı olan ve belge almaya hak kazanan arkadaşlarımızdan beklentilerimiz var. Onlar işlerini daha iyi yaparak farklarını ortaya koymalı, meslektaşlarına örnek olmalılar. Sektörlerindeki gelişmeleri yakından izlemeye devam etmeli, kendilerini geliştirerek, yenileyerek sanatlarını en iyi şekilde ortaya koymalıdırlar. “Mesleki Yeterlilik Belgesi ”ne sahip kişilerin çalıştırılması zorunluluğuna uyulmasısonucundabelgeli işgücü istihdamı artacak, işi ehil kişilerin yapması sağlanacak ve tüketiciye  daha kaliteli ürün ve hizmet sunumu yaygınlaşacaktır.’ dedi.

Sistem nasıl işliyor? (ayrı kutu)

Uygulamada sınavlaryazılı (teorik) ve uygulamalı (performans)olarak iki aşamada yapılmakta. Sınavın her iki aşamasında da başarılı olanlar, MYK belgesi almaya hak kazanıyor. İlgilenen esnaf sanatkarlarwww.ustabelgelendirme.com.tr adresinden, İESOB Ar-Ge ve Eğitim Müdürlüğü’nden veya İESOB Usta Belgelendirme İşletmesi’nin  0 553 890 11 60 numaralı telefonundanayrıntılı bilgi edinebilecek.  

 

 



 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.