EKONOMİ Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 16:53

FAİZ İNDİRİMİ KONUTA HAREKET GETİRDİ

FAİZ İNDİRİMİ KONUTA HAREKET GETİRDİ
İzmir'deki konut arzının önemli bir bölümünü sağlayan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı, Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı ile bankaların konut faizlerini yüzde 1'in altına çektiğini belirtti.

FAİZ İNDİRİMİ KONUTA HAREKET GETİRDİ

İzmir'deki konut arzının önemli bir bölümünü sağlayan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı, Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı ile bankaların konut faizlerini yüzde 1'in altına çektiğini belirterek, "Bu girişim konuta yeniden hareket getirdi, sektörün önündeki belirsizliği kaldırdı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak ve stokları eritmek için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından ikisi kamu biri özel olmak üzere 3 banka konut faizlerin yüzde 1'in altına çekti. İşte bu hamle inşaat sektörüne can gibi geldi. Bir süredir durağan seyreden konut satışlarına hareket geldi.

İzmir'de sıfır konut arzını sağlayan büyük oyunculardan biri olan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı, sektörün önündeki belirsizliğin kalktığını açıkladı. Faiz indirimleri ile birlikte konut talebinde ciddi bir artış yaşandığını kaydeden Şener Avcı, "İnşaat sektörü Türkiye'de ekonominin lokomotifidir. Bu bilinen bir gerçektir. İnşaatta işler iyi gitmeye başladığında mutlaka ekonomiye yansıması olur. Çünkü inşaat sektörü yüzlerce kalem ürün kullanır ve bu açıdan yüzlerce alt sektörü doğrudan etkiler. Sayın Başbakanımızın çağrısı ile konut faizlerinde bankaların peş peşe indirim açıklaması, sektör temsilcileri olarak bizleri yeniden motive etti. Konut talebinde ciddi bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. Sektörün önündeki belirsizlik kalktı diyebilirim" dedi.

 SEFERBERLİĞE DÖNÜŞMELİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısını çok anlamlı buldukların da belirten Şener Avcı, "Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor. Ülkemize yönelik ekonomik baskıların olduğu bilinen bir gerçek. Böyle bir dönemde Başbakanımızın yaptığı çağrıyı bankalar bir seferberlik çağrısı gibi algılamalı ve ekonomiyi ciddi şekilde canlandıracak bu hamleye katkı koymalıdır" diye konuştu.

"BİZDE FAİZ YÜZDE 0.89"

Şener Avcı, Avcılar İnşaat olarak bu seferberliğe bir katkı da kendilerinin yaptığını ifade ederek, "Biz de Sayın Başbakanımızın çağrısına uyarak kendi şirket bünyemizde bir finansman modeli oluşturduk ve faizleri 120 ay vadede yüzde 0,89'a çektik. Üstelik yüzde 5 peşinle satış yapmaya başladık. Bankalarla birlikte büyük firmaların da bu çağrıya uyması, ekonomideki iyimserlik havasını güçlendirecektir" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.