YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 10 Aralık 2016 14:14

Foça'da 'Toprak Ana' coşkusu

Foça'da 'Toprak Ana' coşkusu
Slow Food Foça Zeytindalı Birliği öncülüğünde, Foça Belediyesi ve Halim Foçalı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü 'Toprak Ana' kutlaması yapıldı.

Balıkçı Kahvesi ve Foça Belediyesi Slow Food Earth Market Mutfak Atölyesinde düzenlenen Toprak Ana Günü 'Terra Madre Day' etkinliğine Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, eşi Derya Demirağ, Belediye Meclisi Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toprak Ana Günü kutlama etkinliği açış konuşmasını yapan Gül Girişmen, desteklerinden dolayı Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a teşekkür ederken, Başkan Demirağ ise, böylesine bir etkinlik içinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Foça Belediye Başkan Gökhan Demirağ, "Burada bir farkındalığı yaratıyoruz. Medeniyetler kenti Foça da birçok yere örnek olabilecek bir çalışma. Toprak Ana Günü'nün yaşam tarzı içindeki değerleri ortaya çıkarabilmesi anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Katkı koyduğunuz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Toprak Ana Günü kutlama programı gün boyu Foça Balıkçı Kahvesi ve Foça Belediyesi Slow Food Earth Market Mutfak Atölyesinde devam etti. Program kapsamında konuşmacılar; Gıda Mühendisi Petek Ataman, Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Dr. Füsun Tezcan, Foça'nın geleneksel tatları, Slow Food nedir?, Biyoçeşitlilik ve baklagillerin önemi konularında bilgi verdiler.

'Toprak Ana Günü' kutlaması

Toprak Ana Günü'nde, Uluslararası Slow Food Hareketi önderliğinde, 2009 yılından bu yana her Aralık ayında, dünyada ve ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Doğayı, toprağı ve çiftçiyi baş tacı eden bir düşüncenin sonucu ortaya çıkan 'Toprak Ana Günü' etkinliği, küresel boyutta ancak sadece yerel imkânlar ve farklılıklarla kutlanıyor. Bu kapsamda, gıda toplulukları ile üretim geleneklerinin çeşitliliğinin görünürlüğünü sağlamak, gelecek nesillere daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla yöresel lezzetlere ilişkin öğretiler paylaşılıyor ve Toprak Ana'ya teşekkür ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.