KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 12 Mart 2020 14:30

Gazeteci, şair, yazar Ersözlü okurlarıyla buluşuyor

Gazeteci, şair, yazar Ersözlü okurlarıyla buluşuyor

Gazeteci, şair, yazar Ünal Ersözlü'nün "Yeryüzü misafiri" adlı kitabı yayımlandı. Ersözlü, Karakarga Yayınları’nca yayımlanan onuncu kitabında, "Ey insan. Misafirsin. Kıymetini bil zamanının, her şeyin. Çok sev, âşık ol; öğren okumayı kâinat kitabını" mesajı veriliyor.

"Tanrının yaşam kılavuzu" kitabında insanlık için hayatı daha iyi, daha doğru ve anlamlı hale getirmeye gönül vermiş ariflerin yorumlarını da arkasına alarak, hayat serüvenimizi tatlandırmamızın yollarını gösteren Ünal Ersözlü, bu kez yeryüzünde bir misafir olan insanı kendine dönmeye çağırıyor. Yayınevi, "Yeryüzü misafiri" kitabının tanım metninde okura şu sözlerle sesleniyor:

"Şeyh Galip’in 'Kendine iyi bak çünkü âlemin özüsün sen' sözleriyle açılan Yeryüzü misafiri, âlemin özü olan insanın kendini bilmekle neler yapabileceğine dair bir kitap. İnsan, hayatın gelip geçiciliğinde bir mana bulmak hem de bu yeryüzü misafirliğini en dolu şekilde yaşamak için ne yapmalı? Ünal Ersözlü tarihten filozofların, sufilerin, sanatçıların ve bilgelerin anlatılarından aldığı rüzgârı insanın yaşamını daha iyi yapma çabası için kullanıyor."

Ersözlü'nün daha önce yayımlanmış "Okyanusların not defterinden", "Zaman ayna bıçak", "Gidiyorum adım unutuluş olsun diye", "Aşk-ı hakiki", "Gençliğin dün gecesi", "Kapıyı çalıyorum", "Sarmaşk", "Dört gün buda, üç gün zorba", "Tanrının yaşam kılavuzu" adlı kitapları bulunuyor. Ünal Ersözlü, daha önce yayımlanan kitaplarından ikisiyle, Akademi Şiir Başarı Ödülü (1990) ve Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü (1998) kazanmıştı. Ünal Ersözlü'nün "Kapıyı Çalıyorum" adlı kitabı ise Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne (2011) değer bulunmuştu.

Gazeteci, şair, yazar Ünal Ersözlü, 14 Mart 2020 Cumartesi günü Yakın Kitabevi'nde düzenlenecek imza gününde okurlarıyla buluşacak. Ersözlü, 15.00 - 18.00 saatleri arasında "Yeryüzü misafiri" kitabını ve yayımlanmış diğer kitaplarını imzalayacak, okurlarıyla söyleşecek. (Yakın Kitabevi: Kıbrıs Şehitleri Caddesi 1464 Sokak 6/A Alsancak, İzmir Kent Yaşam