EKONOMİ Haber Girişi : 20 Mayıs 2020 01:30

Gelinlik sektöründe umutlar tükeniyor

Gelinlik sektöründe umutlar tükeniyor

Gelinlik sektöründe umutlar tükeniyor

Türkiye’nin tekstil sektöründeki başkenti Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi(MTK)’de faaliyet gösteren gelinlik sektörü temsilcileri koronavirüs nedeniyle duraksayan işlerine çözüm arıyor. MTK Site Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım sektöre taze kan aradıklarını restoran ve düğün salonlarının açılması ile bunun sağlanabileceğini söyledi.

Düğün sezonunun açılmasına sayılı günler kala henüz üretim ve satış işlemlerini gerçekleştiremeyen gelinlik, abiye ve damatlık sektör temsilcileri koronavirüs vakalarının azalmasına rağmen henüz kendi sektörlerinin sonunu göremiyor.

                               

“Tedirginiz”

MTK Sitesi’nin sadece ihracata yönelik bir faaliyet bölgesi olmadığının gelinlik, abiye ve damatlık üreticilerine de ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Salkım, süreci yakından takip ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin can damarı tekstil sektörünün en önemli faaliyet kollarından biri olan gelinlik sektörünün sürecin sonunu görememesi hepimizi tedirgin etmektedir. Gelinlik sektöründeki bulanıklığı gidermenin tek yolu restoran ve düğün salonlarının ne zaman açılabileceğini açıklamaktır” dedi.

 

Milyonlar haber bekliyor

Sektördeki üreticinin Türkiye genelinde gerçekleşen fuarlara katılarak iç piyasaya satışlar gerçekleştirdiğini ancak fuar etkinliklerinin de gerçekleşmediği için çalacak kapısı kalmadığını açıklayan Salkım, “Tekstilin bel kemiği gelinlik, abiye ve damatlık üreticilerinin süreçten en az zararla çıkması için destek, teşvik planlamalarından ziyade üretim ve satışı aktif edecek hamlelerin yapılması gerekiyor. Bu belirsizliği sadece üreticiler değil evlenmeyi bekleyen milyonlarca insanda merak ediyor” diye konuştu.