EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ekim 2018 15:18

Gelinlik’te yarışma heyecanı

Gelinlik’te yarışma heyecanı
2019 yılında gerçekleşecek Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir- 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında düzenlenen “10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması” heyecanı başladı.

Gelinlik’te yarışma heyecanı

2019 yılında gerçekleşecek Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir- 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında düzenlenen “10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması” heyecanı başladı. "Sadelikteki Yaratıcılık " temasıyla yarışacak genç tasarımcıların son başvuru tarihi 9 Kasım 2018 olarak belirlendi.

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 22 – 25 Ocak 2019 tarihlerinde 13. kez düzenlenecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir, 2019’da da ticaretin ve modanın merkezi olacak.

Sadelik ön planda

Son yıllarda yükselen grafikleriyle dikkat çeken IF Wedding Fashion İzmir kapsamında genç tasarımcıları sektöre kazandırmayı hedefleyen 10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda başvurular sürüyor. Gelinlik sektörünün taze kan ihtiyacını karşılayarak İzmir’i tasarımda marka yapmayı hedefleyen uluslararası yarışmada tema bu kez “Sadelikteki Yaratıcılık” olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl “Şölen” olarak seçilen temadan sonra bu kez sade ve şık tasarımlar öne çıkacak. Son dönemde sade ancak yaratıcı bir gelinliklerin revaçta olmasıyla birlikte tasarımcılar da sade ve şık projeler hazırlayarak dereceye girmeye çalışacak.

Son teslim 9 Kasım

10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda en az lise veya dengi okullardan mezun olma şartı aranırken, katılımcılar öğrenim durumunu da belgeleyecek. Daha önce bu yarışmada ilk üçe girmemesi gereken katılımcıların sektöre yönelik kendi adına kayıtlı bir işyerine sahip olmaması ve yine sektör ile ilgili bir kurumda eğitimci olmaması gerekiyor. Tasarımcılar tarafından hazırlanacak gelinlik projeleri en geç 9 Kasım tarihine kadar teslim edilecek. Saat 17:00’a kadar elden getirilecek ya da posta veya kargo yoluyla fuarizmir’e gönderilecek.Tasarımcıların katılım şartlarını öğrenmek için http://ifwedding.izfas.com.tr/10gelinlik-tasarim-yarismasi web sayfasını ziyaret etmesi gerekiyor.

15 yarı finalist belirlenecek

Tasarımlar internet ortamında online olarak jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ilk 45 kişi seçilecek. Seçici kurul 20 Kasım’da yapacağı ön eleme sonucunda 15 yarı finalist belirleyecek. Belirlenen yarı finalistler mail ile bilgilendirilecek. Yarı finale kalan yarışmacılar 24 Kasım’da bir araya gelecek ve bilgilendirilecek. Yarışmada birincilik ödülü 10 bin lira olarak belirlenirken ayrıca 2020 yılında performans defilesi yapma hakkı kazanacak. İkinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye ise 5 bin lira ödül verilecek.       

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.