EKONOMİ Haber Girişi : 09 Haziran 2020 11:00

Geniş balkonlu, deniz manzaralı evler 2019 rakamlarıyla sahiplerini bekliyor.

Geniş balkonlu, deniz manzaralı evler 2019 rakamlarıyla sahiplerini bekliyor.

İzmir’in 12 ilçesinde 150 bin kişinin barındığı yeni kentlere imza atan Ege-Koop’un "Körfez" manzaralı son daireleri geçen yılın fiyatıyla satışa sunuluyor.


Geniş balkonlu, deniz manzaralı evler
2019 rakamlarıyla sahiplerini bekliyor.


Covid-19 salgının etkisiyle evde geçirilen zamanın artması, deniz manzaralı ve geniş balkonlu evlere olan talebi de artırdı.Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “Koronovirüs salgını bize geniş balkonlu evlerin önemini daha iyi gösterdi" dedi.

Koronavirüs salgını insan sağlığının yanı sıra dünya ekonomisini, sosyal yaşamımızı ve sağlığımızı da alt-üst etti. Bu süreçte en çok konuşulan konulardan biri gayri menkul sektörü oldu. “Evde Kal” çağrısı doğrultusunda insanların evde geçirdiği zaman artıkça evlerin, fonksiyonel özelliklerine verilen önem de arttı.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan 36 yıldır, bahçeli, geniş balkonlu ve sosyal donatı alanları olan konutlar ürettikleriin hatırlatarak "Bizim ürettiğimiz evlerde yaşayanlar bu virüsü daha sağlıklı atlattı. Geniş balkonları, çevre düzenlemesi ve sosyal tesislerinin olduğu, yeni yaşam alanları, bu sürecin daha rahat atlatılmasında etkili oldu" dedi.

Ege-Koop’un 13.Onur Projesi olan Karşıyaka ve Çiğli’nin ortasında yer alan İzmir Körfezi Evleri'nin ise geniş balkonlu ve aynı zamanda zemin katların bile 'Körfez' manzaralı olduğuna dikkat çeken Aslan "Bu zor günlerde biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. 3 bloktan oluşan sitemizde yüzme havuzu dahil, örnek peyzajı ile 129 daireden oluşacak yaşam alanı  3,4 ay sonra yerleşime tamamen açılacak, bu projede son daireleri 2019 yılı rakamlarıyla satışa sunuyoruz. Üstelik kredi faizlerinin 0,64 orana inmesi, 12 ay ertelemeli, 180 ay ödeme ile konut sahibi olma fırsatı da var.  Önümüzdeki 4-5 ay sonra bu konutların değeri abartmadan değerlendirmek gerekirse yüzde 15-20 civarında artacak” diye konuştu.

129 daireden oluşan İzmir Körfezi Evleri Projesi’ndeki 2+1 daireler brüt 121, 3+1 daireler ise brüt 145-168 metrekareden oluşuyor. Aslan “Koronovirüs artık hayatımızda ve yaşamımızı buna göre şekillendirmek zorundayız. Sevdiklerimizle daha rahat bu süreci geçirebilmemiz için yatırımcıları bugünden Ege-Koop ailesine davet ediyorum” dedi.