GÜNDEM Haber Girişi : 05 Eylül 2016 09:50

Göçle gelen çocuklar kendi öykülerini anlattı

Göçle gelen çocuklar kendi öykülerini anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projeleri, kente göçle gelen dezavantajlı çocuklara umut oluyor.
"Öykümü Kuklamla, Karelerle Anlatıyorum" projesine katılan çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor. Üç hafta sürecek çalışmada çocukların kukla ve fotoğraf atölyeleri eşliğinde iletişim becerilerini geliştirmesi ve kente uyum süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde buluşan İzmir Alman Kültür Derneği, İzmir Uluslararası Kukla Günleri, İzmir Tarih Tasarım Atölyesi ve Sığınmacı Göçmen Dayanışma Derneği el ele verdi, dezavantajlı çocuklar için "Öykümü Kuklamla, Karelerle Anlatıyorum" projesini hayata geçti. Üç hafta sürecek çalışmayla, İzmir'e göçle gelen çocuklara eğitsel, sosyal ve psikolojik destek verilmesi amaçlanıyor. 7?12 yaş arasındaki çocukların katıldığı projede hem psikodramatistler hem de kukla ve fotoğraf eğitmenleri eşliğinde atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çocuklar bu çalışmalar sayesinde iletişim becerilerini geliştirdikleri gibi aynı zamanda keyifli vakit de geçiriyor. Kendi hikayelerini anlatan çocuklar, yaşadıkları anları fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştiriyor. 

Projede yer alan çocuklar, çektikleri fotoğrafları ve yaptıkları kuklaları 5 Eylül'den (bugünden) itibaren Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sergilerken oluşturdukları kuklaların hikayelerini de tiyatral bir dille izleyicilere anlatacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.