GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mart 2018 17:05

Göçmenoğlu: "Basın özgürlüğü önceliğimiz olacak"

Göçmenoğlu:
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 27 Mart’taki genel kurulunda “Yenilik” grubu olarak adaylığını açıklayan Tayfur Göçmenoğlu, "Basın özgürlüğü önceliğimiz olacak" dedi.

Göçmenoğlu: "Basın özgürlüğü önceliğimiz olacak"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 27 Mart’taki genel kurulunda “Yenilik” grubu olarak adaylığını açıklayan Tayfur Göçmenoğlu, "Basın özgürlüğü önceliğimiz olacak" dedi.

Göçmenoğlu ve ekibi, genel kurul öncesi basın kuruluşlarını ziyaret ederken gazetecilerin oluşturduğu dernek ve platform temsilcileriyle bir araya geldi.Neden aday olduğunu ve projelerini anlatan Göçmenoğlu, önerileri dinledi. Basın özgürlüğünün halkın özgürlüğü olduğuna vurgu yapan Göçmenoğlu, "Önceliğimiz tavizsiz basın özgürlüğü olacak ve gazeteciliğin onurunu koruyan yolda yürüyüşümüz devam edecektir" dedi.

Göçmenoğlu, cemiyetin ilkelerinden ödün vermeyen, prestijli, meslek çıkarları için mücadele verip kavga eden güçlü bir yapı çizgisinde ilerleyeceklerini belirterek, "Siyaset üstü" bir yaklaşımla hareket edeceklerini ve üyelere aidiyet kazandıracak şeffaf bir yönetim anlayışında olacaklarını kaydetti.  

İGC’nin geçmiş dönemlerinde yönetimde görev aldığını, başta Konak’taki Hasan Tahsin anıtı ile bugün kullanılan basın apartmanının yapımı, Urla’da basın mensuplarına 125 adet müstakil ev kazandırılması gibi birçok projede görev üstlendiğini hatırlatan Göçmenoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin birçok ilinde gazeteciler uygun koşullarda ev sahibi olmasına rağmen, İzmir’de bu konuyla ilgili henüz bir girişim yok.Çalışma şartları gün geçtikçe zorlaşan, günün ekonomik baskılarını üzerinde en şiddetli hisseden gazetecilerin sosyal yaşamlarına destek sağlamak, başta barınma, bazı temel ihtiyaçlarına destek olmak amaçlı projeler üzerinde duruyoruz. İzmirli gazetecilerin uygun şartlarda ev sahibi olmaları için, gerek belediyeler, gerekse ilgili bakanlıklarla diyaloğa girmekten çekinmeyeceğiz, Üyelerimizin bu konudaki beklentilerine cevap arayacağız . Daha iyi sağlık ve eğitim hizmetleri alabilmeleri, daha çok sosyal etkinliklere katılabilmeleri amacıyla sürekli diyalog ve arayış içinde yer alıp, avantajlar sağlayarak yaşamlarına destek vermeye çalışacağız."

Göçmenoğlu, gazetecilerin daha kolay ulaşabileceği ve rahat edebileceği, haberini yazıp gazete okuyabileceği, Pasaport civarında bir basın lokaline olan ihtiyacı da bildiklerini, buna da çözüm üreteceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.