POLİTİKA Haber Girişi : 25 Ekim 2018 17:04

"Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye değil"

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP Genel Başkanı Hayati Yazıcı'nın, "Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım" sözlerine yanıt verdi. Gökçe, Yazıcı'ya yönelik, "Sabrımı taşırma. Vallahi tozunu atarım" ifadelerini kullandı.

Dün önemli bir gelişme yaşanmış ve MHP kaynaklarına dayandırılan haberlere göre MHP'nin, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yerel seçimlerde adaylık teklifi götürdüğü iddia edilmişti.

İddialara ilişkin AKP kanadından bugün açıklama geldi. NTV'de soruları yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gökçek'in adaylığına ilişkin soruya, "Benim gündemimde böyle bir konu yok. Bu konularda biraz mesafeliyim. Onun için görüş bildirmeyeceğim. Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım" ifadelerini kullandı.

Yazıcı'nın, "Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye değil" sözlerine Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Gökçek, "Ya sabır. Davama zarar vermemek için susmaya devam ediyorum. Benimle ilgili kamuoyunun önüne çıkamayacak bir suçum varsa açıklamazsan namertsin. Hadi yiğitsen devam et...Sabrımı taşırma. Vallahi tozunu atarım" ifadelerini kullandı.