POLİTİKA Haber Girişi : 15 Mayıs 2017 14:58

Gözler yeni oluşacak MYK'da

Gözler yeni oluşacak MYK'da
Selin Sayek Böke'nin istifasının ardından gözler yeni oluşacak MYK'ya çevrildi.

Referandum sonrası parti içinde yükselen tansiyonu iyi yöneten Kemal Kılıçdaroğlu olağan kongre sürecinde yeni bir A Takımı oluşturmanın eşiğinde. Parti sözcülüğü ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa eden Selin Sayek Böke'nin boşluğu iki ayrı isim tarafından dolduruldu. Önce Parti Sözcülüğü görevine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan getirildi ardından da Ekonomiyle ilgili koltuk son dönemin parti içinde parlayan isimleri arasında yer alan Aykut Erdoğdu'ya emanet edildi.

ZEYNEP AKATLI GİDİCİ

Hem parti içindeki dengeler açısından hem de partiye taze kan getirme planları yapan Kılıçdaroğlu'nun üstünü çizdiği ilk isim İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Akatlı olacak gibi görünüyor.  Özellikle referandum sürecinde dönemin Sivas Belediye Başkanı olan SP Genel Başkanı Karamollaoğlu'yla olan yakınlaşma babasını Sivas'ta kurban veren Altıok kanadında parti üst yönetimiyle kırgınlığa yol açtığı biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun Akatlı yerine Alevi delegasyonundan başka bir ismi bu koltuğa getirmesi ve bu ismin de Gamze Akkuş İlgezdi olması bekleniyor.


ASIL SORU İŞARETİ SINDIR'IN DURUMU

Ankara kulislerinde asıl merak edilen isim Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır'ın durumu. Sürpriz bir şekilde oturduğu koltukta istenen başarıyı gösterip gösteremediği sürekli tartışma konusu olan Sındır'ın bu görevden alınacağı ve yerine de büyük bir ihtimalle Hakkı Süha Okay'ın getirileceği konuşuluyor. Ancak Sındır'ın görevine devam edeceğini söyleyenlerin sayısı da az değil. Kılıçdaroğlu'nun siyasi anlamda kendisi için bir tehdit oluşturmayan Sındır'la yola devam edeceğini söyleyenler eğer bir değişim yaşanacaksa bile Sındır'a yine A Takımı içinde başka bir görev verileceğine inanıyor.

EN BÜYÜK KAYIP İZMİR'İN

Böke'nin ardından Akatlı ve Sındır'ın da MYK dışında kalma ihtimali en çok İzmir siyaseti açısından anlam ifade ediyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde İzmir sadece, İstanbul İl Başkanı Canpolat'ın özel ricasıyla MYK'ya alınan Erdal Aksünger tarafından temsil edilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.