Halkın "sevgilisi" olmak!

Halkın "sevgilisi" olmak!

İzmir dün devlet eliyle vatandaşa uygulanan şiddet örneklerinden birine daha beşiklik etti.
Türkiye, laik-demokratik-bilimsel eğitim için 13 Şubat'ı boykot günü ilan eden ve bu tercihlerini duyurmak isteyen yurttaşların eylemini konuşurken,  İzmir'den, hiç de demokratik olmayan polis müdahalesi görüntülerini izledi.
Zaten bir Vali Yardımcısı, boykot öncesinde , yapılacak eylemin "AKP karşıtı" olduğu tespitiyle;  tüm Türkiye'ye, valiliği hak eden bir akla sahip olduğunu kanıtlamıştı. 
Üstüne,  sokaktaki tek siyasi güç denilebilecek Birleşik Haziran Hareketi'nin İl Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç,  çıkacağı CNN TÜRK yayını öncesinde İzmir Polisi tarafından gözaltına alınmıştı. 
İzmir'de terörist arayan devlet gücü, tüm bu yaptıklarıyla dün yaratılan terörize ortamda dahli olmadığını mı düşünüyordu?
Basmane Meydanı'nda sulu ve gazlı müdahale nedeniyle Konak Belediyesi binasına kaçan yurttaşların peşine düşüp,  karşılarında Başkan Sema Pekdaş'ı  gören, tartaklamaya yeltenen polis gücü,  ne yapmaya çalışıyordu? 
Belediyenin kapılarını kimse gözaltına alınmasın diye kapattıran Pekdaş'a "provokatör" dedirtmeye çalışanlar,  mutlaka görevlerini (!) yapacak...
Ama İzmir'in, Türkiye genelinde kitlesel eylemlerde,  sendikacısına,  milletvekillerine, belediye başkanlarına gaz-su sıkılan bir "gizli sıkıyönetim deney alanı" olduğunu sorgulama görevi kimin olacak? 
Peki polisler, Kültürpark'ta turistlerin de gezdiği Tarım ve Hayvancılık Fuarı stantlarinda "terörist avı"na çıktığı anlarda, Birleşik Haziran Hareketi'nin yöneticisi Kılıç'a apar-topar verilen hapis cezası?
Tüm bunlar olurken, bazı belediyelerin ve Narlıdere'deki boykot eylemine katılan Ana muhalefet CHP'nin İl Başkanı  Bedri Serter ' in sevgililer günü mesajları şaka gibiydi?
Hadi atanmışları geçtim. 
Alanlara Kalabalık yarışına girilen "halk arenasi" kadar değer versinler!
Tavsiyem, "halkın sevgilisi" olabilmek için biraz günü iyi okusunlar! 
Bu iş emekle olacak.
Hiç olmazsa devlet şiddetine karşı bir nefer gibi duran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı örnek alsınlar. 
Etiketler : diç
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.