YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 25 Ekim 2016 13:02

Hasanağa Bahçesi'ne doping!

Hasanağa Bahçesi'ne doping!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Hasanağa Bahçesi'nde ekolojik ömrünü tamamlayan ve devrilme tehlikesi bulunan yaklaşık 200 adet ağacı alandan kaldırarak bahçeyi yeni ağaçlarla gençleştirecek.
Büyükşehir Belediyesi, Buca Hasanağa Bahçesi'nde hastalıklı, ekolojik ömrünü tamamlayarak devrilme tehlikesi bulunan yaklaşık 200 adet ağacı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararları doğrultusunda kaldıracak. Bunların yerine, yıl başından bu yana dikilen 90 ağaca ek olarak, bahçeyi gençleştirecek çınar, çam, ıhlamur ve erguvan gibi çeşitli türlerde yaklaşık 200 adet ağaç daha dikilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Hasanağa Bahçesi'nde ekolojik ömrünü tamamlayan ve devrilme tehlikesi bulunan yaklaşık 200 adet ağacı alandan kaldırarak bahçeyi yeni ağaçlarla gençleştirecek. Büyükşehir Belediyesi, kuruyan ağaçları İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İzmir 2 Numaralı Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararlarını dikkate alarak bahçeden kaldıracak. Söz konusu ağaçların yerine ise yıl sonuna kadar çınar, çam, ıhlamur, erguvan gibi çeşitli türlerde yaklaşık 200 adet ağaç dikecek. Böylece, Hasanağa Bahçesi, 2016 yılı başından bu yana dikilenlerle birlikte 300 adet yeni ağaçla gençleşmiş olacak.

Yeşil dokuyu gençleştirmek için yapılacak çalışma çerçevesinde kuruyarak ömrünü tamamlayan ağaçların yerine genç ağaçların dikileceğini söyleyen Büyükşehir yetkilileri, ayrıca mevcut oyun gruplarının yeni nesil oyun gruplarıyla değiştirileceğini, yoğun olarak kullanılan yürüyüş yolundaki bozulmaların giderileceğini ve havuz tadilatının gerçekleştirileceğini belirtti. 

Buca'nın nefes aldığı yer
Buca Hasanağa Bahçesi, İtalyan asıllı Levanten işadamı Aliotti'nin ölümü üzerine mülk varisleri tarafından satılığa çıkarılmış ve 1926 yılında Ödemiş eşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alınmıştı. Hasan Ağa, bahçeye biri kuzeyde diğeri güneybatı köşesinde olmak üzere iki konut ile bir bağ köşkü, konut büyüklüğünde bir kuş kafesi ve kaskatlı bir havuz inşa ettirdi. Bahçe, Hasan Ağa ailesinin mülkiyetinde bulunduğu sürede halka açık tutuldu, bir mesire yeri olarak kullanıldı ve zamanla Hasan Ağa Bahçesi olarak adlandırıldı. Köşk, 1930'lı yılların başında yandı. 

55 bin metrekarelik yeşil dokuya sahip olan Hasanağa Bahçesi'nde ayrıca 4 ayrı yerde piknik alanı, 2 çocuk oyun alanı, 2 basket sahası ve squash alanı ile tribünlü güneş alanı, 100 metrekarelik kondisyon sahası, bin 375 metrelik koşu yolu, 40 araçlık otopark, oturma grupları, ile Meryemana havuzu yer alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.