YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 18 Ağustos 2016 13:37

Haşere ve sineklere savaş açtılar!

Haşere ve sineklere savaş açtılar!
Özellikle ilkbahar- yaz aylarında, haşere ve sineklerle etkin mücadele sergileyen Karşıyaka Belediyesi, sokaklardaki ilaçlama oranını haftada ikiye çıkarttı. Vatandaşlardan gelen öneri ve talepleri de dikkate alan ekipler, şikâyetleri en aza indirdi.

Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yıl boyunca sürdürdükleri haşere ile mücadele çalışmalarına yaz aylarında hız kazandırdı. Sivrisinek, karasinek ve hamamböceklerine karşı çalışmalar kesintisiz olarak sürerken, tespit edilen üreme alanlarında da periyodik sürelerle ilaçlama yapıldı.

ŞİKAYETLER EN AZA İNDİ

Uçkun sinek popülasyonunun artış gösterdiği ve şikayetlerin yoğun olduğu ilkbahar- yaz aylarında Karşıyaka sokaklarında yürütülen çalışmalar kapsamında, sezon boyunca, tüm mahallelerde, -ilaç doz miktarı- göz önüne alınarak yaklaşık 50.000 hektar alan ilaçlandı. Vatandaşların öneri ve talepleri de dikkate alınarak, şikayetler en aza indirildi. İlaçlama faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.