POLİTİKA Haber Girişi : 17 Ekim 2018 15:54

Hedefimiz, yaşanabilir, adil ve sürdürülebilir bir Muğla’yı inşa etmek olmalıdır

Hedefimiz, yaşanabilir, adil ve sürdürülebilir bir Muğla’yı inşa etmek olmalıdır
Geçmiş dönem Muğla CHP Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir Muğla İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Muğla’yı Ortak Akılla Yönetelim, Birlik İçinde Büyütelim” vurgusu yaptı.

Hedefimiz, yaşanabilir, adil ve sürdürülebilir bir Muğla’yı inşa etmek olmalıdır

Geçmiş dönem Muğla CHP Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir Muğla İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Muğla’yı Ortak Akılla Yönetelim, Birlik İçinde Büyütelim” vurgusu yaptı.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’na, gerekli olan başvuru evraklarını teslim ederek Muğla Büyükşehir Aday Adaylığı için Resmen başvuru yapan Demir burada yaptığı konuşmada “Sizleri Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığı için Aday adaylığımı açıklamak için davet ettim. Değerli zamanınızı bana ayırıp davetimi kabul ederek buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz üzere kentler, dünyanın dört bir yanında uygarlığın ve özgürlüğün bir arada yaşandığı, güzelliklerin birlikte paylaşıldığı, sıkıntıların birlikte göğüslendiği geniş yaşam alanlarıdır. Ancak son on altı yıldır AKP iktidarınca uygulanan ayrıştırıcı ve adaletsiz politikalar nedeniyle Muğla’mız hak ettiği maddi desteği görememiş, bu nedenle de Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de halkımız işsizlikle ve yoksullukla boğuşmaktadır. Bu durum, kutuplaşmaya yol açarak kent yaşamında birtakım olumsuzlukların da yolunu açmaktadır…” dedi.

“Muğla’da yeni bir yerleşme anlayışı yerleştirilmelidir…”

“Oysa bu güzel ilimiz, adil bir yaşamı ve daha mutlu olacağı bir ortamı başka illere göre daha çok hak etmektedir…” sözleri ile konuşmasına devam eden Demir şöyle devam etti;

“Bildiğiniz üzere Muğla ili; Bodrum, Milas, Fethiye, Marmaris ve Menteşe gibi önemli kent merkezlerinin yanı sıra ciddi bir kırsal nüfusa da ev sahipliği yapmaktadır. Kırsal alanlarımızda tarım ve hayvancılık sektörleri can çekişmekte, bereketli Anadolu toprakları kendi evlatlarına yeterli gıda sunamamaktadır. Çiftçimiz de turizmcimiz de borçlarını ödeyememektedir. Bu sorunların aşılması için Muğla’da yeni bir yerleşme anlayışının ve ahlakının yerleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Hedefimiz, yaşanabilir, adil ve sürdürülebilir bir Muğla’yı inşa etmek olmalıdır…” dedi.

Yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof.Nurettin Demir, yaşanabilir, sürdürülebilir ve adil bir yerleşim için:

·         Huzurlu, güvenli ve istikrarlı bir kent ve kır, yani köy yaşamı gerçekleştirilmeli;

·         Yönetim ve hizmet anlayışımızın merkezine insanlarımızın mutluluğu alınmalı;

·         Muğla’nın kaynakları hükümete yakın birtakım çevreler yerine yalnızca halkımızın yararı için harcanmalı, belediyeciliğin daha yararlı ve verimli yürütülebilmesi için geniş halk kesimlerinin görüşlerinin alınmasına dikkat edilerek insanlarımızın belediyeciliğimizin merkezinde olmaları sağlanmalı;

·         Muğla’da ulaşımın kalitesi arttırılarak bu konuda kazanç değil, halka hizmet ön plana alınarak daha ucuz ulaşım olanağı sağlanmalı;

·         Yapılan spor, kültür merkezlerine ve yeşil alanlara yenileri eklenmeli;

·         Alt gelir gruplarının, kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve gençlerimizin ihtiyaçları karşılanarak gerekli tedbirler alınıp yeni olanaklar sağlanmalı;

·         Kapalı ve açık alanlarda engellilerimizin ve yaşlılarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde düzenlemeler yapılmalıdır.

Şeklinde maddeler halinde sırala

Dünya ölçeğinde bir yerel yönetim anlayışı ortaya koyacağım…

Prof.Nurettin Demir Muğl Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hazırlıklı olduğunu ve kafasında birçok yeni fikrin ve projenin de olduğunu ifade ederek; “Bu bağlamda 2009 yılından bugüne Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız ile yaptığım görüşmeler sonucunda Muğla’nın gelişmesi ve kalkınması için pek çok fikir geliştirdim. Bunlar ilimizin tarım, turizm, eğitim, hayvancılık ve ticaret gibi en önemli gelir kaynaklarını büyütecek, Muğla halkının refahını artıracak projelerdir. Bu düşünceleri, halkımız ile tartışarak daha da iyileştirmek ve Muğlalılar için gerçekleştirmek en büyük arzumdur. Partimce aday gösterilmem ve halkımız tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na layık görülmem durumunda Muğla’da dünya ölçeğinde bir yerel yönetim anlayışı ortaya koyacağım. Bunun için güçlü ve deneyimli bir ekip oluşturdum. Ayrıca Türkiye çapında uzmanlardan ve bilim insanlarından oluşan profesyonel bir ekip ile çalışacağımı huzurunuzda belirtmek istiyorum…” dedi.

Nurettin Demir sözlerini“Ben değil, biz”in egemen olduğu bir anlayışla “Muğla’yı ortak akılla yönetelim, birlik içinde büyütelim…” şeklinde tamamladı…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.