POLİTİKA Haber Girişi : 02 Nisan 2018 14:20

HİLEYLE MAÇ KAZANMAK İSTEMEYENLERE ÇAĞRI

HİLEYLE MAÇ KAZANMAK İSTEMEYENLERE ÇAĞRI
Cumhuriyet Halk Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, partisinin İzmir il başkanlığını ziyaret ederek, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile bir araya geldi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ADIGÜZEL'DEN İZMİR MESAJLARI

SEFERBERLİK BAŞLATTIK.. SANDIK KAHRAMANLARI ARIYORUZ..

Cumhuriyet Halk Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, partisinin İzmir il başkanlığını ziyaret ederek, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile bir araya geldi. 

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, ziyarette yaptığı konuşmada, "İzmir Türkiye'nin yüz akıdır. 2019'la ilgili tüm çalışmalarımızı da, İzmir'deki havayı tüm Türkiye'de estirmek için sürdürüyoruz" dedi.

Açıklamalarında partisinin 2019 çalışmaları hakkında bilgiler veren, seçim güvenliği tartışmaları ve gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Adıgüzel, şunları söyledi.

HİLEYLE MAÇ KAZANMAK İSTEMEYENLERE ÇAĞRI

Son günlerde seçim güvenliği ile ilgili tartışmalar toplumun genelindeki endişeyi dile getiriyor. Biz de bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Siyasi partileri bu konu hakkında ziyaret ettik, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüşüyoruz. Türkiye'de adil seçim seferberliği başlatmak istiyoruz. Bu seferberliğe, Adalet yürüyüşünün bir benzeri olarak tüm kesimlerin katılmasını hedefliyoruz. Hatta AKP ve MHP'de de 'ben hakem hilesiyle maç kazanmak istemiyorum. Ben adaleti savunuyorum' diyenleri bu seferberliğe davet edeceğiz. Bunun içinde gönüllüler, partililer, adaleti ve demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak isteyenler olacak. Nasıl İzmir'de sandıklara sahip çıkabiliyorsak, bunu tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Seçimlerde yaklaşık 150 - 200  bin sandık oluyor. Bu rakamlar dinamik parametreler, seçime göre değişebiliyor. Biz her sandığa bir kahraman arıyoruz. Urfa'da, Karadeniz'de, Antalya'da, Doğu Anadolu'da çalışacak, kentlerin en ücra köşelerine gidip, milletin iradesine sahip çıkacak kahramanlar arıyoruz. Çünkü sandığa bir irade yansıyor ama bunun sandıktan çıkışı çok daha farklı olabiliyor. Bir çok manipülasyon var. Bunların önüne geçmek için Türkiye'deki tüm seçmenleri tek tek inceliyoruz, seçmen listelerindeki hataları belirlemeye çalışıyoruz. Hatalar veya şüpheli durumlarda YSK'yı ve Nüfus Müdürlüğünü uyarıyoruz. Diyoruz ki 'buralardaki hatayı düzelt. Aman, o soy ağacında yaşıyor gözüküp bugün seçmen listelerinde görünmeyenleri seçmen yapmaya kalkma ensenizdeyiz, her an takip ediyoruz" diyoruz. 21. yüzyılda bu çalışmaları teknoloji kullanmadan yapmak mümkün değil. CHP olarak teknolojiyi bu konuda iyi kullanmaya çalışıyoruz. Şimdi oy çetelelerini   görüntülü algılayan bir sistemi, eğer YSK kaliteli bir veri gönderirse çetelelerdeki o çarpıları bile görüntülü olarak analiz edecek bir sistemi hazırladık. Şu an sistemin son testleri yapılıyor. Bu sistemi tüm seçmenlerin hizmetini sunacağız. Vatandaşlarımızdan ' Ben kendimi hiç bir partiye ait hissetmiyorum ama bu seçimlerin adaletli bir seçim olmasını istiyorum' diyen herkesin, bu uygulamayı telefonlarına indirip sandık sonuçlarını bizlere iletebilecekleri bir ortam yaratmak istiyoruz.

 

İŞSİZLİĞİ EĞİTİMLE ÇÖZECEĞİZ

Seçim güvenliğinin yanı sıra Türkiye'de çok büyük sorunlar olduğunu da dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel " Eğitimde, sağlıkta, dış politikada hayatın her alanında sorunlarla boğuşuyoruz. İfade özgürlüğü zaten çökmüş durumda. CHP olarak bu sorunlara bütünlüklü çözüm önerilerimiz var. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'da öncelikli beş sorunu net bir şekilde ifade ediyor. Genel Başkanımızın dediği gibi bu beş sorunu anlatmalıyız ve çözüm önerileri ortaya koymalıyız. Bu sorunların en önemlilerinden birisi kürt sorunu veya barış meselesi diyebiliriz. Bunu da çözecek olan parti CHP'dir. Tıpkı işsizlik sorununu çözeceğimiz gibi. Bunları da lafta bırakmıyoruz, ülkenin içine girmiş olduğu orta gelir tuzağını nasıl aşacağımızı ortaya koyuyoruz. Katma değer yaratan sektörleri güçlendirerek, yani teknolojiye yatırım yaparak bunu gerçekleştireceğiz. Bununda ayakları var elbette. En önemli ayağı eğitim. Şu an dünyadaki en büyük zenginlik nedir diye sorarsanız cevabım, eğitilmiş ve donatılmış insan olur. Belki bundan 15 yıl önce cevabımız petrol veya jeopolitik konum olabilirdi ama bugün en büyük zenginlik eğitilmiş insan kaynağı ve bunların ürettiği, katma değer yaratan ürünlerdir. Biz diyoruz ki, Türkiye'deki gençler, mühendisler, bilim insanları dünyanın en yeteneklileri arasında. Yeter ki, onlar için doğru ortamı oluşturalım. Bunu başardığımızda dünyanın en başarılı bilim insanları, sporcuları, sanatçıları ülkemizden çıkacaktır. Bu işsizliğinde çözümü anlamına gelir. İşte o zaman AKP'nin söyleyip de yapamadığı, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi de başarırız. Bu konuda tüm vizyonumuzu eğitimde bir reform, hatta devrim yaparak, gençlerimiz ve işsizlerimiz için bir çözüm üretmek üzere kuruyoruz" dedi.

SURİYELİLERİ KORUYALIM AMA..

Dış politikada yaşanan sorunlara da dikkat çeken Onursal Adıgüzel, CHP'nin yıllardır yaptığı uyarılarının ve dikkat çektiği tehlikelerin tamamının gerçekleştiğini   ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü.

 "AKP Suriye'ye girer Şam'da namaz kılarız derken, siz nereye gidiyorsunuz, böyle dış politikamı olur diyorduk. Sonuç, şu an 4 milyon Suriyeli ülkemizde yaşıyor.  Tabi ki bugün ülkemizde bulunan Suriyeliler insan ve birer can olarak korunmalı ve kollanmalılar bunu hiç tartışmıyorum. Ama bugün eğitimde çocuklarımızın her 1 saatinin yarım saatini, sağlıkta vatandaşımıza ayrılması gereken sürenin yarısını, cebimizdeki paranın neredeyse yarısını kaybediyoruz. Elbette Suriyelilere yardım edelim, onları koruyalım ama bu ülkenin insanlarının kaynakları ve durumu da belli. Daha büyük bir sorunsa sınır güvenliği problemi sebebiyle her gün şehitler veriyoruz. Aslında bunların hepsi AKP'nin yanlış politikalarının ülkemizi getirdiği nokta. CHP olarak hep şunu söyledik, yanlış yapıyorsunuz, dış politika kavgayla, bir ileri iki geri mantığıyla olmaz, bugün kardeş dediğini yarın düşman yaparak olmaz, dış politika ciddi bir iştir adımlarınızı iki,üç defa düşünerek atmanız gerekir diye uyardık. Ama bu uyarılarımızı dinlemediler ve uyarıda bulunduğumuz tüm tehlikeleri ülke olarak maalesef yaşıyoruz.

 

MUHALEFETTEYKEN ASGARİ ÜCRETİ ARTTIRAN TEK LİDER..

Onursal Adıgüzel, CHP'nin ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun  Türkiye için çok kritik ve önemli bir noktada mücadele verdiği belirterek, "Muhalefetteyken asgari ücreti yükselten, muhalefetteyken taşerona kadro çıkartabilen tek lider Sayın Kemal Kılıçdaroğlu' dur. İktidara geldiğimizde neler yapacağımızı da aslında herkes buradan görebilir. Eskişehir'de, İzmir'de, 5 bin kişilik küçük bir ilçe olan Dazkırı' da bile yerel yönetimlerimize bakıldığında, sosyal belediyeciliğin ve hizmet anlayışının ne olduğunu tüm Türkiye görebilir. Çünkü bizim belediyelerimiz kulaklarını vatandaşa tıkamadan, vatandaşın sorunlarını dinleyerek hizmet üretiyorlar. Ama iktidardaki metal yorgunluğunu zaten AKP kendisi itiraf ediyor. Değil vatandaşa dokunmak, kendi aralarında bir birlerine düşmüş durumdalar. Birbirlerini FETÖ'cülükle, yolsuzlukla suçlamakla veya milyonlarca oy almış belediye başkanlarını hiçbir açıklama yapmadan kenara atmakla meşguller. Bizse vatandaşın dertleriyle meşgulüz." dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE  ÖVGÜ "KURTULUŞ İZMİR'DEN BAŞLAYACAK"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini överken, İzmir'in bu hizmetler sayesin tüm dünyada tanındığını ve örnek alındığını ifade ederek,  şöyle konuştu.

Geçen aylarda bir ziyaret için gittiğim Hamburg'da,   kentin Ticaret Odası başkanıyla bir görüşmemiz oldu. Bana, Türkiye'de bir kardeş şehir istediğini ifade etti. Hangi şehri istersiniz diye sorduğumuzda, hiç beklemeden 'İzmir ile kardeş şehir olmak, istiyoruz. Bunun için tüm imkanları seferber edebiliriz' dedi.  Neden İzmir'i istediklerini sorduğumda da, İzmir'in çağdaş yüzünün ve yerel yönetimlerdeki başarılarının oraya kadar yansıdığını gördüm. İzmir'de tüm dünyada ses getiren bir yerel yönetim sergileniyor. Ulaşımda kentin metro ve tramvay sistemini, bugüne kadar devletten destek alamasa da, İzmir Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da yapılan işten çok daha uygun fiyatlara ve başarılı bir şekilde yapabiliyor. Maalesef hükümetin bütün imkanlarını kullanan iktidar belediyeleri bu projelerin sadece temellerini atıp, törenler yapıp ekonomik kriz, müteahhit kaçtı gibi bahanelerle işleri aksatıp, devleti zarara uğratıp işleri hükümete devrediyorlar. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi çok önemli çalışmaları kendi imkanlarıyla yapıyor. Hem İzmir kent merkezine hem kırsalına yapılan çalışmalar Avrupa ve Dünyada örnek teşkil diyor. Ben özellikle kırsala yapılan yatırımları daha da önemsiyorum. Çiftçimize, hayvancılığa ve üreticilerimiz büyük yatırımlar yapıldığı biliyor ve gururla izliyoruz. Özellikle süt kuzusu projesini çok başarılı buluyor ve beğeniyle takip ediyorum. İzmir'in ürettiği ürünleri, İzmir'in çocuklarıyla buluşturmak kadar güzel bir çalışma yoktur diye düşünüyorum. Bunlar çok değerli ve halka dokunan çalışmalar. Genel Başkanımızın 2019'da, 7 tane daha Büyükşehir hedefi var. Umuyorum ki, İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu çalışmalarını İstanbul, Ankara, Adana, Denizli, Balıkesir, Antalya ve Mersin'de de uygulayabilme şansını yakalayacağız. Özellikle sosyal belediyeciliğin ve halka dokunmanın önemli olduğunun en iyi örneğini  İzmir'de görüyoruz. Gerek yerel, gerekse referandum ve genel seçimlerde, İzmirliler bu sosyal ve adaletli yönetimin karşılığını bizlere fazlasıyla veriyor. Tabi önümüzdeki süreçte il başkanımızın da koyduğu hedef doğrultusunda, şu an sosyal belediyecilikten uzak olan İzmir'deki 8 ilçeyi de alarak, Büyükşehir belediyemizle birlikte 30'da 30 hedefine ulaşmak için çalışamaya devam edeceğiz.  Böylece Türkiye'nin karanlık günlerden kurtuluşunun ilk adımını İzmir'den atmış olacağız. Mart ayında yerel seçimlerde bu başarıyı elde ettikten sonra gerisi kolay. Türkiye'de yaşayan milyonların CHP'den  umudu var. İzmir'de yaşayan vatandaşlarımız biraz daha rahat nefes alıyorlar belki ama ülkemizin bir çok ilinde, köyünde semtinde insanlarımız artık CHP'nin kendilerini bu zor günlerden kurtarmasını bekliyor. Hep birlikte çalışarak bu umuda karşılık vermeliyiz ve bu umudu büyüterek Türkiye'de iktidar olmalıyız.

YÜCEL: SADECE İZMİR İÇİN DEĞİL TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Partisinin Genel Başkan Yardımcısını ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'de, Onursal Adıgüzel' in Genel Başkan Yardımcılığının yanında iyi bir dostu olduğunu da ifade ederek, şunları belirtti.

Sayın Genel Başkan Yardımcımızın ziyareti beni çok mutlu etti. Kendisiyle aynı zamanda iyi bir dostluğumuzda var. CHP'de gençlere verilen değerin en iyi göstergesi Onursal Adıgüzel' in bugün Genel Başkan Yardımcılığı görevinde olmasıdır. Kendisid, bu görevin hakkını fazlasıyla vermektedir. Sayın Genel Başkan Yardımcımızın İzmir ve belediyelerimizle ilgili sözleri bizleri çok mutlu etti. Kendisinin de dile getirdiği hedefler için, bizler zaten yollardayız. Aralıksız çalışmalarımızı sadece İzmir için değil, İzmir'den gelecek güçle Türkiye'nin kurtuluşu için gerçekleştiriyoruz.  İzmir örneğini tüm Türkiye'ye uyguladığımızda CHP iktidarını ve halkın kurtuluşunu da sağlamış olacağız. Bu bilinçle birlik içinde ve İzmirli vatandaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza ziyaretleri için örgütüm adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.