GÜNDEM Haber Girişi : 23 Şubat 2021 19:30

İç güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi Farkındalık Artırma Etkinliğinin üçüncüsü yapıldı.

İç güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi Farkındalık Artırma Etkinliğinin üçüncüsü yapıldı.

İç güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi III. Aşama kapsamında düzenlenmesi planlanan yirmi adet Farkındalık Artırma Etkinliğinin üçüncüsü 23 Şubat 2021'de Buca'da yapıldı. Pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğe,  Buca Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, UNDP temsilcileri ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmaları; İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık, İstihbarat, Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi, İç İşleri Uzmanı Onur Akyavaş, Proje Yöneticisi Eltaf Ersay ve Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer tarafından gerçekleştirildi. Uluslararası Kıdemli Uzman, Mathieu ZAGRODSKI tarafından gerçekleştirilen “Vatandaşı Dâhil Etmenin ve Suçu Engellemenin Bir Yolu olarak Toplum Odaklı Polislik”  başlıklı sunumun ardından Kamuoyu Yoklamalarından Sorumlu Kıdemli Uzman Ömer Bilen söz alarak Buca Güvenlik Araştırması Sonuçları katılımcılarla paylaştı.  

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde projenin İstanbul, Tekirdağ ve İzmir Bölge Koordinatörü Serra titiz yönetiminde bir panel gerçekleştirildi.  İç Güvenliğin Sağlanmasına Çok Paydaşlı Bir Destek Mekanizması: Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları, Buca Örneği isimli panelde; Özlem Haber Buca kurucusu Zafer Kaplansoy, Buca Halk Eğitim Merkezi kurucusu Eyüp Bekmezci, Buca Engeliller Derneği Başkanı Harun Kara, Buca Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Senem Kızak ve Buca İlçe Emniyetten Asayiş Amiri Hasan Öztürk geliştirdikleri yerel eylem planlarına ilişkin katılımcılara bilgi verdiler.