EKONOMİ Haber Girişi : 03 Ocak 2018 16:58

IF Wedding Fashion İzmir'de Moda Şöleni

IF Wedding Fashion  İzmir'de Moda Şöleni
Avrupa'nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir Fuarı; düzenlenecek defileleri, gelinlik, damatlık ve abiye tasarımlarıyla sektöre damga vurmaya hazırlanıyor

IF Wedding Fashion

İzmir'de Moda Şöleni 
Avrupa'nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir Fuarı; düzenlenecek defileleri, gelinlik, damatlık ve abiye tasarımlarıyla sektöre damga vurmaya hazırlanıyor. 4 gün sürecek ve fuarizmir'de düzenlenecek IF Wedding Fashion İzmir, ünlü mankenleri de İzmir'de ağırlayacak. 
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Ocak 2018 tarihlerinde 12. kez düzenlenecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir'de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir, 2018'de de ticaretin ve modanın merkezi olacak. 2014'ten itibaren yükselen grafikleriyle yoluna devam eden IF Wedding Fashion İzmir, 2018'de ise rekor büyümeye hazırlanıyor. 9 ülkeden 20'si yabancı toplam 227 katılımcı, 70 ülkeden 23 bin 048 ziyaretçi ve 4 bin 428 uluslararası satın almacı ile 19 bin 40 metrekare alanda bu yılı noktalayan fuarda; 2018'de 9 ülkeden 22'si yabancı 200'ün üzerinde katılımcının yer alması bekleniyor. Türkiye ve dünyadan 30 binin üzerinde ziyaretçinin hedeflendiği, 8 bini aşkın uluslararası satın almacının gelmesi planlanan IF Wedding Fashion İzmir, 23 bin 500 metrekare alanda düzenlenecek. Fuarın etkinlik alanları ile birlikte toplam alanı ise 58 bin 250 metre kare olacak. 
Birinci belli oluyor 
4 gün sürecek olan IF Wedding Fashion İzmir; düzenlenecek defilelerle birbirinden önemli tasarımları ve mankenleri İzmir'de bir araya getirecek. 'Şölen' temalı 9. Gelinlik Tasarım Yarışması'nın final defilesi, açılış töreninin gerçekleşeceği 16 Ocak günü yapılacak. 121 tasarımcının 363 tasarımı arasından finale kalmayı başaran 15 tasarım sahnede olacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Arzu Birdal, Mimar Sinan Üniversitesi'nden Ayşe Şahin Azman, Mimar Sinan Üniversitesi'nden Beyza Kırılmaz, Universidade Lusófona'dan Emre Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Fırat Karapınar, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Gökçe Üstgül, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Gözde Yıldız, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden İpek Özyoldaş, Mimar Sinan Üniversitesi'nden Kansu Sarıkan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Merve Nur Atıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Nazlı Taşyüz, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Serpil Uykusuz, Marmara Üniversitesi'nden Simge Çetiner, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Tuğçe Demir ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Zehra Buse Karakulak'ın tasarımlarının dikilmiş halleri podyumda jüri karşısına çıkacak.  9'uncu Gelinlik Tasarım Yarışması'nda birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olan yarışmacı, IF Wedding Fashion İzmir 2019 performans defilesini yapmaya hak kazanacak. 
Ünlü mankenler 'Perla'yı sunacak 
IF Wedding Fashion İzmir'de 17 Ocak günü, 2017 yılının yarışma birincisi Amor Gariboviç'in performans defilesi gerçekleşecek. Gariboviç'in 'Perla' adını verdiği, gelinlik ve abiyeden oluşan 35 parçalık koleksiyonu modaseverlere görsel şölen yaşatacak. fuarizmir'in A Holü'nde yapılacak defile, 18:00'da başlayacak. Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Elif Ece Uzun gibi ünlü mankenler, Gariboviç'in tasarımlarıyla sahnede olacak. 
Moda şöleni defilelerle sürecek 
Modaseverlerin 4 gün boyunca isteklerini karşılayacak etkinlikler ve tasarımlar sunacak olan fuarda, ayrıca 4 defile gerçekleşecek. Fuarın birinci günü, abiye giyim markası olan ALFABETA, defile düzenleyecek. Türkiye dışında Avusturya, Yunanistan, İtalya, Almanya, İsrail, Fransa, İsviçre, İran, Rusya, Suudi Arabistan, Lübnan, Romanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapan ALFABETA, ünlü mankenleri İzmir'e getirecek. Defile 16 Ocak tarihinde, A Holü'nde saat 18:00'da gerçekleşecek. 17 Ocak Çarşamba günü Osmanlı Moda firması tarafından sahnede olacak defilede, geçmişin çizgileri geleceğin modasıyla buluşacak. 18 Ocak Perşembe günü ise Quesste Damatlık 14:00'da, Ottoman Wedding de 15:30'da defile performansı sunacak. 
Trend Area'da Buluşacaklar 
IF Wedding Fashion İzmir kapsamında 2017 yılında ilk kez düzenlenen Trend Area, 2018 yılında da oluşturulacak. Bu özel alanda moda söyleşileri ve workshoplar gerçekleştirilecek. Workshop programında Mağazacılık ve Markalaşma, 2018 Trend Analizi, Koleksiyon Süreci ve Altyapısı, Sektörel Sorunlar ve Çözüm Ortakları, Sanat ve Tasarım Süreci, Gelinlik Tasarım Yarışması ve süreci gibi konular gündeme gelecek. Trend Area'da tasarımcılar da buluşacak. Oluşturulacak özel alanda 20 stant kurulacak. İzmir Moda Tasarımcıları Derneği başta olmak üzere önemli tasarımcıların yer alacağı Trend Area'da görsel şölen yaşanacak. 
Trend Area'da Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin modayla ilgili bölümleri de stant açacak. 
Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak Fuar İzmir'de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir'in A Holü'nde defileler gerçekleşecek. Ayrıca A, B ve C hollerinde firma stantları yer alacak, C holünde stantlar dışında Trend Area bölümü bulunacak. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde düzenlenen fuar; T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.