ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 17 Kasım 2016 14:52

İKÇÜ: 'O bizim elemanımız değil!'

İKÇÜ: 'O bizim elemanımız değil!'
Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü yanlış anlamalara neden olan haberler nedeniyle duyduğu rahatsızlığı kamuoyuyla paylaştı

BASINA VE KAMUOYUNA;

 İzmir Valiliği ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü arasında 31.03.2011 tarihinde imzalanan protokolle, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi aynı binayı paylaşmaya başlamışlardır. Ancak; birlikte kullanıma ilişkin usul ve esasları içeren protokolün maddeleri, bu iki kurum arasında hiçbir karışıklığa mahal vermeyecek derecede açık ve nettir.

Anlaşma dahilinde; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ne bağlı 154 personel, ortak kullanılan hastanede görev almaktadır. Protokolün birinci maddesinde yer alan amaç; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin sürdürülebilmesi ve bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulabilmesidir. Hal böyleyken; son dönemde bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan personelle, İKÇÜ'ye bağlı çalışan personelin ayırt edilmemesi nedeniyle algısal sıkıntılar yaşanmaktadır. 

 Bunun en somut örneği geçtiğimiz gün "Darbeci Pilotun Eşi Gözaltında" başlığıyla servis edilen haberlerde yaşanmış, haber İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü'nün fotoğrafıyla servis edildiği gibi, 15 Temmuz gecesi MİT'i bombalayan Pilot Binbaşı Rafet Kalaycı'nın eşi Uzman Doktor Özlem Tuğçe Kalaycı, Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin personeli gibi gösterilmiştir. Oysa Kalaycı, Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan bir hekimdir ve Kâtip Çelebi Üniversitesi ile uzaktan yakından bir bağı bulunmamaktadır.

Aynı çatı altındaki iki ayrı kurumun personelinin ayırt edilmemesinden kaynaklanan hata, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bundan bir ay önce yapılan "İhalede Yolsuzluk" haberlerinde de kendini göstermiş, gözaltı ve tutuklamaların İKÇÜ personelinden yapıldığı algısı oluşmuştur. Ancak bu olaya da, Kâtip Çelebi Üniversitesi personelinin tek bir ferdinin bile adı karışmamış, operasyon tamamen Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan personele yapılmıştır. Zaman zaman haberlere yansıyan bu hataların kasıtlı olarak yapılmadığını, bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünmekteyiz. Bu nedenle, kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına sizlerle her türlü bilgi paylaşımına hazır olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Siz değerli basın-yayın organlarının bundan sonraki haberlerinde bu konu üzerinde çok daha hassasiyetle duracağınızdan hiç kuşkumuz yok. Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.