EKONOMİ Haber Girişi : 11 Kasım 2017 14:14

İKÇÜ Turizm Öğrencisine İstihdam Fırsatı

İKÇÜ Turizm Öğrencisine İstihdam Fırsatı
İzmir'de kurulan ve Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde %100 İngilizce eğitim veren ilk Turizm Fakültesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrencilerinin mezun olduktan sonra kariyer planlıyor.

İKÇÜ Turizm Öğrencisine İstihdam Fırsatı

 İzmir'de kurulan ve Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde %100 İngilizce eğitim veren ilk Turizm Fakültesi özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrencilerinin mezun olduktan sonra kariyer planlaması adına sektörle önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

 Sektörün önde gelen otelleri, turizm acentaları, restoranlarının temsilcilerinin katıldığı  "Üniversite Sektör İşbirliği İyi Niyet Protokolü "ne göre taraflar, akademik ve sektörel deneyimlerini birbirlerine aktararak, öğrencilerin iş ve staj olanakları konusunda paylaşımda bulunacak.

İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba'nın ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı'nın yanı sıra; toplam 20 farklı hizmet sektöründen gelen otel, restoran, seyahat acentaları adına üst düzey temsilciler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 "Öğrencilerimize istihdam kapıları açılacak"

 Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, sektörle imzalanan protokollerin öğrencilerin gelişimine olan katkısına dikkat çekti. Prof.Dr.Akbaba, "Sektörle iç içe olmak, her alanda işbirliği yapmak, kesintisiz bilgi alış verişi sağlamak, yerinde, gerçek ortamında deneyimlemek, ortak bilimsel çalışmalar, proje çalışmaları yapmak amaçlarımız arasındadır. Umarım burada imzaladığımız protokol çok verimli işbirlikleri için bir temel oluşturur. Burada bulunan sektörümüzün değerli temsilcileri, öğrencilerimiz ve kurumumuz için güzel iş birliklerinin tohumunu ekmiş ve kıvılcımını tutuşturmuş oluruz. Bu başlangıçla birlikte öğrencilerimiz için staj olanakları, istihdam fırsatları, eğitim, ortak projeler geliştirme, bilgi alış verişi gibi birçok konuda işbirliğimizin hızla gelişmesini, diğer işletmeler ve eğitim kurumları için güzel bir örnek teşkil etmesini diliyorum." dedi.

 "Üniversitelerde üretilen bilgi sektörle buluşmalı"

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya da okullu bir sektör haline gelebilmenin önemine işaret etti. Prof.Dr. Kaya, "Genç turizmcilerin eğitimleri boyunca maksimum sayıda örnek turistik işletmeyi ziyaret etmeleri ve yöneticileri ile tanışmaları sektör için oldukça önemlidir. Genç bir turizmci, turizm fakültesini bitirdiği gün eğer sadece staj yaptığı iki veya üç tesisi görmüş ise bu yetersizdir. Bu noktada sektör temsilcilerimizin desteklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Turizm alanında üniversitelerde üretilen bilginin sektörün deneyimiyle birleştirilmesinin önemi kalite standartlarının artması açısından yadsınamaz. Bu hem fakültelerin gelişimi, hem sektörün daha da üst seviyeye gelmesi, sonuç olarak da ülke ekonomimize turizmden gelen katkının artması açısından çok hassas bir noktadır." şeklinde konuştu.

 "Turizm gittiği yere barışı götürür"

 İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, turizmin hassas bir sektör olduğunu belirtti, yaşanan en ufak olumsuz gelişmenin tüm sektöre yansıdığını dile getirdi. Taşbaşı, "Bulaşıcı hastalık olur, bir bakarsınız orda turizm aşağı doğru gitmiş, en ufak bir terör olayı olur, turizm olumsuz etkilenir. Aslında turizm barış sektörüdür, sağlık sektörüdür, huzur sektörüdür, gittiği yere barış götürür, huzur götürür, çünkü parayı götürür, ekonomik gelişmeyi götürür, sosyal refahı götürür. Yaşamsal olarak insanların arasında kültürel ilişkiyi sağlar. Örneğin gastronomi öğrencilerimizin ürettiği yemekleri turistler deneyecek. Gittiğimiz ülkelerin farklı yemeklerini de bizler yiyeceğiz. İşte bu yüzden turizm bir kültürel iletişim sektörüdür. İnsanların kucaklaşmasını, barışmasını sağlayan bir sektördür."diye konuştu.

 "Misafirlerimizi güzel ağırlamalıyız"

 "Turizm geleceğimiz,  insanımızın geleceği turizmdedir. "diyerek turizme verilen önemin toplumsal bazda değerlendirilmesine vurgu yapan Vali Yardımcısı Taşbaşı, " Turizm topyekûn bir seferberlik gerektirir. Bir turist, bir ülkeye geldiğinde havaalanında ilk karşılaştığı kişi pasaport polisidir Ondan sonra taksici ile karşılaşır. Otelde bel boy karşılar. Sokağa çıkar satıcıyla karşılaşır. Tanımadığı insanlar onu evinde misafir eder. Turistler sokaklarımızda dolaşır. Onun için çevremizi temiz tutmalı, gelecek misafirlerimize iyi hazırlanmalıyız." dedi.

İKÇÜ Turizm Fakültesi'ni sektörle attığı adımlar için tebrik eden Taşbaşı, mezun öğrencilerin istihdama katkı sağlaması adına önemli girişimler yapıldığını ifade etti. Taşbaşı, "Özellikle öğrencilerin hem staj hem de okullarından mezun olduklarındaki işe yerleşme süreçlerine fayda sağlayacak önemli bir protokole imza atıyoruz. Ayrıca sektörle kurulan bu iş birlikleri sayesinde onların ihtiyaç duydukları bölümler hakkında fakültemiz eğitim faaliyetlerini güçlendirmektedir. " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Üniversite Sektör İş Birliği İyi Niyet Protokolü taraflar tarafından imzalandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.