EĞITİM Haber Girişi : 10 Temmuz 2017 13:03

İKÇÜ'nün gurur günü

İKÇÜ'nün gurur günü
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde mezuniyet coşkusu yaşandı.

Biyomedikal Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği bölümlerinden mezun 53 mühendis, kep atarak sektöre merhaba dedi.


Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Akan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene katılan aileleri de en az mezunlar kadar heyecanlıydı.

Onların heyecanına Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.İbrahim Kocabaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Atilla Akbaba, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Semih Engin, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Fikri Salman, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Mehmet Ertuğrul Solmaz, akademik ve idari personel ile çok sayıda konuk da ortak oldu.


"Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız sekiz"


Rektör Prof. Dr. Galip Akhan,  genç mühendislerin yüzde yüz İngilizce eğitim veren ve AB ortalamasının üstünde eğitim imkanlarına sahip bir fakülteden mezun olma ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi. Prof.Dr. Akhan, "Fakültemizde tüm bölümlerimizde en az 5 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız 8'dir. Bu rakama Türkiye ortalamasının: 29;  AB ortalamasının:20;  ABD ortalamasının: 15 olduğu gerçeğiyle bakarsak üst düzey bir eğitim aldıklarını anlayabiliriz. İngilizce eğitim dili, alanında donanımlı öğretim üyeleri, üniversite-sanayi iş birliği, girişimciliğe teşvik, uygulama ve üretime yönelik eğitim anlayışı fakültemizi uluslararası standartlara taşımaktadır. Bu standartlarda mühendislerimiz de sektöre adımlarca önde giriş yapmaktadır." dedi.


"Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir."


Mühendisliğin ülkemizin geleceği için çok önemli bir meslek olduğunu kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan, teknoloji üreten ve geliştiren toplumların güçlü olduğunu, bu yüzden mühendislere ülkemizin geleceği adına önemli görevler düştüğünü belirtti.  Prof.Dr. Akhan, "Bilginin değerinin her şeyin üzerinde olduğu bu çağda, daima bilginin peşinde olun. Bugün, dünden daha çok akla ve bilime, dürüst ve vatansever insanlara ihtiyaç vardır. Ürettiğiniz eserler sizlerin kimlikleri olsun. Kalıcı olan, baki olan eserlerinizdir. Mesleğinizi severek, isteyerek yapın. Başarı arkasından mutlaka gelecektir. Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir. Mezuniyetinizin ailenize, mesleğimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Mühendislik camiasının en genç Mühendisleri olarak sizleri sevgi ile selamlıyorum. Yolunuz açık olsun!" diye konuştu.


"Eğitim hayat boyu devam eden bir süreçtir."


Meslektaşlarına seslenen Dekan Prof. Dr. Aydın Akan ise eğitimin ömür boyu devam ettiğinin altını çizerek; genç mühendislerin, fakültede aldıkları eğitimin meslek hayatlarında da devam edeceğini vurguladı. Prof.Dr. Akan, "Sizlere evrensel normlarda bir mühendislik eğitimi vererek, sizi ülkemizde ve dünyada araştırma-geliştirme, teknoloji üretme ve insanlığın refahını yükseltebilecek çalışmalar yapacak seviyeye ulaştırmayı hedefledik. Ancak eğitim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Mühendis olarak görev alacağınız veya eğitiminize devam edeceğiniz kurumlarda, kendinizi yetiştirmeye ve geliştirmeye devam ediniz. Bulunduğunuz konumda yapabileceğinizin en iyisini başarmayı hedefleyiniz. Çalışkan, üretken, kendisine, ailesine, ülkesine, topluma ve dünyaya faydalı, sağduyulu bireyler olarak bizi ve ailenizi gururlandırmaya devam ediniz." dedi.


"Filistinli Ghosheh Fakülte Birincisi"


Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencisi Filistinli Mohammad Ghosheh, İKÇÜ'den dört dörtlük bir eğitim alarak mezun olduklarını söyledi.   Lisans hayatını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu paylaştıklarını ifade eden Ghosheh, bu süreçte kendilerine emek veren başta aileleri olmak üzere tüm hocalarına teşekkür etti.


İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Aydın'ın ney dinletisinin ardından fakülte birincisi Mohammad Ghosheh, fakülte ikincisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Yavuz Buğra Gül ile fakülte üçüncüsü Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Yusuf Hakan Usta'ya plaket ve başarı belgesi takdim edildi.

Hep bir ağızdan Mühendislik Yemini eden genç mühendisler, sektöre kep atarak mutlu bir başlangıç yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.