EĞITİM Haber Girişi : 01 Ekim 2016 10:55

İKÇÜ'nün gurur günü

İKÇÜ'nün gurur günü
Çocukluk çağlarından bu yana hayalini kurdukları mesleğe ilk adımlarını atan Tıp Fakültesi öğrencilerine, hekimliğin simgesi beyaz önlüklerini, hocaları giydirdi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinin yeni öğrencileri "beyaz önlük" heyecanı yaşadı. İKÇÜ Konferans Salonu'nu hınca hınç dolduran hekim adayları ve ailelerinin heyecanı, görülmeye değerdi. Çocukluk çağlarından bu yana hayalini kurdukları mesleğe ilk adımlarını atan Tıp Fakültesi öğrencilerine, hekimliğin simgesi beyaz önlüklerini, hocaları giydirdi.

"ÖNCE İNSAN?"

Genç meslektaşlarına beyaz önlüklerini giydiren öğretim görevlileri Tıbbiyelilere "önce insan" mesajı verdi. Öğrencilerin heyecanına ortak olanlar arasında İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas da vardı. İnsanı sevmekle başlayan hekimliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu anlattı, tecrübeli bir Tıbbiyeli olarak gençlere öğütler verdi. Malas; "İnsan; yeryüzünün en kıymetli varlığıdır. Hekimlik insanı sevmekle başlar. Hekimler, kendisine emanet edilen insan sağlığını korumayı kutsal bir görev bilmelidir. Tıp Fakültesi öğrencisi bu nedenle eğitimine gerekli özeni göstermeli ve kendini en iyi şekilde geliştirmelidir. Hekimlik, insanı sevme mesleğidir, insanı seviniz." dedi.


"BU MİLLETE BORÇLUYUZ"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe ise zorlu bir mücadelenin içine girecek olan genç doktor adaylarına, başarılar dilerken, "Kendinizi, mensubu olduğunuz millete her zaman borçlu hissedin ve mesleğinizi o şekilde icra edin" dedi.

"Hayat kurtarmak" üzerine kurulu kutsal mesleğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşayan 150 genç, Fakülte andı içerek İKÇÜ ailesine katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.