POLİTİKA Haber Girişi : 25 Temmuz 2018 16:27

İLÇE BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA

İLÇE BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA
2002 yılında AKP’nin iktidara gelmesi sonrasında referandum süreci ve arkasından 24 Haziran seçimleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti olağan üstü hal altında hızla bir rejim değişikliğine sürüklenmiştir.

2002 yılında AKP’nin iktidara gelmesi sonrasında referandum süreci ve arkasından 24 Haziran seçimleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti olağan üstü hal altında hızla bir rejim değişikliğine sürüklenmiştir.

Yurttaşlarımızın bilinçli olarak içine sürüklendiği ‘Siz-Biz’ kavgasının ülkemizi getirdiği politik açmazlar ortadadır. Tek adam rejiminin bilinçli olarak uygulamakta olduğu ayrıştırma, ötekileştirme ve yok sayma politikaları karşısında CHP ülkemizin tek sigortası, harcı ve umududur.

Halkımızın tek umudu olan PARTİMİZE şahsi çıkarları ve yerel seçim hesapları yüzünden hiç kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur.

Sayın Genel Başkanımız hukukun askıya alındığı demokrasinin her tür baskı ve zorlama ile rafa kaldırıldığı bir zamanda dört yüz elli kilometre ’Adalet Yürüyüşü’ gerçekleştirmiş ve baskıcı tek adam rejimine karşı kitlelerin üzerindeki ataleti atmış, ülkenin itiraz sesinin simgesi haline gelmiştir

Adalet Kurultayı düzenlenmiş toplumun her kesimine yaklaşarak tüm dünyaya örnek olmuş ve halkımıza umut vermiştir.

İyi Partinin seçime girebilmesi için tarihi bir karara imza atmış, Millet İttifakıyla Demokrasinin gereğini yaparak her kesimin mecliste temsilini sağlamış bu mücadelesiyle toplumun her kesiminin desteğini ve takdirini almıştır.

Sayın Genel Başkanımız yine kendi karşısında iki kez aday olan Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanlığına aday göstererek devlet adamlığını, ülke sevdasını ve demokrasiye olan inancını bir kez daha ispatlamıştır.

24 Haziran seçimlerinin hemen ertesi günü sonuçlarının daha kesinleşmesini beklemeden ve gerekli değerlendirmeler sağ duyulu bir şekilde yapılmadan Olağan Üstü Kurultay çağrısı yapılması Partimizi kamu oyu önünde tartışma konusu yapmış, gereksiz ve anlamsız enerji ve zaman kaybına neden olmuştur.

Seçim sonrası oluşturulan tartışma ortamı Yerel Seçimlere dönük yapılacak hazırlıkları zaafa uğratarak partimize büyük zarar vermektedir

Parti içi tartışma ve değerlendirmelerin kişiler üzerinden değil sistemsel ve geleceğe dönük yol haritası üzerinden yapılması gerekmektedir.

Partimizin Kalesi demokrasimizin beşiği ilerici ve devrimci bir kent olan İzmir kurultay delegeleri özelinde ise;

CHP Kurultay Delegesinin üzerinde tarihi bir sorumluluk vardır.

Bizler inanıyoruz ki; CHP Kurultay Delegesi tarihinde olduğu gibi parti içi ve dışı hiç bir güce, baskıya boyun eğmeden Kuvay-i Milliye ruhu ve Cumhuriyetçi duruşuyla Kurucu Değerlerine, Partisine ve Genel Başkanına sahip çıkacaktır. CHP’nin kurultay delegesi partisinin üzerinde oynanan oyunu görecek ve buna asla müsaade etmeyecektir.

İhtiyacımız olan kurultay değil Genel Başkanımızın önderliğinde demokrat, ilerici güçlerle birlikte demokrasiyi ve umudu örgütleyerek yerel seçimlere hazırlanmaktır.

 YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.