GÜNDEM Haber Girişi : 16 Haziran 2016 12:36

İnciraltı, Başbakan Yıldırım'ı bekliyor

İnciraltı, Başbakan Yıldırım'ı bekliyor
İzmir'de yıllardır imar sorunuyla boğuşan İnciraltı'nda kurulan 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, kentin sorunlarını çok yakından bilen Başbakan Binali Yıldırım'dan müjdeli haber bekliyor.

Başbakan Binali Yıldırım"ın İzmir"e ilk ziyaretinde"İzmir"in çılgın projesi İzmir körfez geçiş projesi (İZKARAY) yapıyoruz"sözü İnciraltı toprak sahiplerinde sevinçle karşılandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın  hafta sonu İzmir'e ikinci ziyaretini yapacak olması İnciraltı toprak sahiplerinde büyük umut oldu. İnciraltı 2.nesil toprak sahipleri platform başkanı Tayfun Karabulut, "İzmirli Başbakanımız Binali Yıldırım'a bu ziyaretinde çiçeğimizi vereceğimize inanıyoruz. Kendisinin İnciraltı'nın ekonomiye kazandırılması için çabalarını biliyor ve teşekkür etmek istiyoruz" dedi.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, İzmir için büyük bir değer olan İnciraltı için bir çok ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdi. Bu ziyaretler  sonunda, İnciraltı'nın İzmir için büyük bir değer olduğunu ve İzmir ekonomisine kazandırılması gerektiği düşüncesi büyük destek bulunca umutlar da arttı.



İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu'nun Başkanı Tayfun Karabulut, "Topraklarımızdan geçecek olan  İzmir Körfez geçiş projesi (İZKARAY) destek açıklamamızda da belirttiğimiz çiçeğimizi, Türkiye'yi demir ağlarla ören eski Bakanımız şimdi de Başbakanımız  Sn. Binali Yıldırım'a vereceğimizi  söylemiştik. Artık bu çiçeğimizi İzmir Milletvekili olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn.Binali Yıldırım'a vermek bizleri İzmirli vatandaş olarak çok gururlandıracaktır" açıklamasında bulundu.

Yıllardır planlama bekleyen İnciraltı toprak sahiplerinin, 65. hükümetin yeni başbakanı ve Egeli 2 bakanımız ile bu sorunun çözüleceğine inandığını aktaran Karabulut, İZMİRLİ BAŞBAKAN ile sadece İnciraltı değil, kentin atağa kalkacağına inandıklarını vurguladı. Karabulut, "Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım'ın İzmir'e ilk ziyaretinde 35 proje arasındaki İzmir körfez geçiş projesinin startını müjdelemesi ve devamında İnciraltı'nın kent ekonomisine kazandırılacağı açıklamasının geleceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da İnciraltı hakkında çözüm iradesini görmek ve İzmir kamuoyunda da aynı iradenin olması, İzmir için bugüne kadar yaşanan çözüme en yakın durum olduğunu belirten Karabulut, "Sorunun Başbakan  Binali Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu ile birlikte bu yıl çözüme ulaştırılacağına inanıyoruz. İnciraltı planlanması sadece devletimizin, büyükşehir belediyemizin veya toprak sahiplerimizin sorunu değil, tüm İzmir'in sorunu. Yıllardır İnciraltı toprak sahipleri olarak sabırla beklediğimiz planlama eksikliğinin; bugün oluşan irade ile çözüleceğini görmekteyiz. Bugüne kadar emeği olan, ziyaretlerimizde destek olan ve bugünden sonra da destek olacak herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Önceki nesillerimiz bu günleri göremedi ama bizlerin göreceğini bilmek hepimizi mutlu etmektedir" şeklinde konuştu. Ramazan Ayı boyunca Bahçelerarası'nda gerçekleştirdikleri iftar yemeğine tüm İzmir Milletvekillerini ve belediye başkanlarını davet ettiklerini belirten Tayfun Karabulut, yeni İzmir Valimiz Erol Ayyıldız'ı da kısa süre içerisinde hoşgeldin ziyaretine gideceklerini ve iftara davet edeceklerini söyledi.

Toprak sahiplerinin artık dayanacak gücünün kalmadığını söyleyen bölgenin Behice ablası Behice Şen, "Yıllardır beklediğimiz imar sorunlarını İzmirli Başbakanımız'ın bu yıl çözeceğine inanıyoruz. Başkan Kocaoğlu ile kolkola versinler bu işi çözsünler artık. 90'lı yıllardan beri imar bekleyen topraklarımız rantçılar tarafından ucuza kapatılmaya çalışılıyor. Bir neslimizi tüketen sorun biz ölmeden çözüme kavuşsun, artık yeter" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.