GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 12:16

İnciraltı 2.Nesilde gözler Başbakan Yıldırım'da

İnciraltı 2.Nesilde gözler Başbakan Yıldırım'da
İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut,65.hükümetin yeni başbakanı ve Egeli 2 Bakanı ile bu sorunun çözüleceğine inandığını söyledi

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, İzmir için büyük bir değer olan İnciraltı için bir çok ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdi.  İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ak Parti Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, MHP  Balçova İlçe Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şubesi Başkanı Hüseyin Canpolat'a gerçekleştirdiği ziyaretler  neticesinde, İnciraltı'nın İzmir için büyük bir değer olduğunu ve İzmir ekonomisine kazandırılması için herkesin kararlı olduğunu görmesiyle İnciraltı'na yönelik umutları da arttı. Son olarak İzmir Mimarlar Odası Başkanı İbrahim Alpaslan'ı ziyaret eden İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu için İnciraltının planlanabilir sözü önem taşıyor.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "Topraklarımızdan geçecek olan  İzmir Körfez geçiş projesi (İZKARAY) destek açıklamamızda da belirttiğimiz gibi İzmir Valimiz sn.Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Aziz Kocaoğlu'na verdiğimiz çiçeğimizi, Türkiye'yi demir ağlarla ören eski Bakanımız Sn. Binali Yıldırıma'da vereceğimizi de söylemiştik. Artık bu çiçeğimizi İzmir Milletvekili olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Sn.Binali Yıldırım'a vermek bizleri İzmirli vatandaş olarak çok gururlandıracaktır" dedi.



Yıllardır planlama bekleyen İnciraltı toprak sahiplerinin 65.hükümetin yeni başbakanı ve Egeli 2 Bakanı ile bu sorunun çözüleceğine inandığını aktaran Karabulut, İZMİRLİ BAŞBAKAN ile sadece İnciraltı değil, kentin atağa kalkacağına inandıklarını vurguladı. "İzmirli Başbakanımız Sn.Binali Yıldırım'ın İzmir'e ilk ziyaretinde 35 proje arasındaki İzmir körfez geçiş projesinin startını vereceğini ve bununla birlikte inciraltının kent ekonomisine kazandırılacağı açıklamalarıyla geleceğini ümit ediyoruz" sözleri ile hak sahiplerinin, körfez geçiş projesinin geleceğinden çok umutlu olduğunun altını çizen Karabulut, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu'nun da İnciraltı hakkında çözüm iradesini görmek ve İzmir kamuoyunda da aynı iradenin olması İzmir için bugüne kadar yaşanan çözüme en yakın durumdur. İnciraltı planlanmasının sadece devletimizin, büyükşehir belediyemizin veya toprak sahiplerimizin sorunu olmadığını tüm İzmir'in sorunu olduğunu hep vurguladık. Yıllardır İnciraltı toprak sahipleri olarak sabırla beklediğimiz planlama eksikliğinin; bugünkü oluşan irade ile çözüleceğini görmekteyiz. Bugüne kadar emeği olan, ziyaretlerimizde destek olan ve bugünden sonra da destek olacak herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Önceki nesillerimiz bu günleri göremedi ama bizlerin göreceğini bilmek hepimizi mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.