YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 14 Eylül 2016 14:13

"İsmi" teyze emin ellerde!

Bayraklı Belediyesi, geçtiğimiz yıl cilt kanseri teşhisi konulan 65 yaşındaki İsmi Güçlü'yü tedavi için her hafta hastaneye götürüyor, tekrar evine bırakıyor

6 çocuğu olmasına karşın onlardan herhangi bir ilgi göremeyen Güçlü, belediye personelinin kendisine verdiği destekten dolayı memnun olduğunu söyledi. Güçlü, "Güler yüzlü personel benim evladım gibi. Öz evlatlarımdan görmediğim ilgiyi onlardan görüyorum" dedi.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Bayraklı Belediyesi bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yatalak hasta ve yaşlıları hastanelere ücretsiz götürüp, tekrar evlerine taşırken, diğer gereksinimleri konusunda da belediyenin diğer birimleriyle koordineli çalışarak ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Bu çerçevede ayağında başlayan rahatsızlıktan sonra doktorlar tarafından geçen yıl cilt kanseri olduğu belirlenen İsmi Güçlü (65), belediye ekiplerince tedavisi için hastaneye götürülüp, getiriliyor.

BANA KİMSE BAKMAZDI

Her hafta düzenli olarak Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde cilt kanseri nedeniyle tedavi edilmesi gereken, maddi ve ailevi sıkıntılar nedeniyle de yardıma ihtiyacı olan İsmi Güçlü, Çay Mahallesi'nde yaşadığı evin sokağında terzi komşusu Azize Yıldız'ın yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor. 90 yaşındaki eşinin de çeşitli hastalıkları bulunduğunu, evli 5 kızı ve bir oğlunun da kendilerini sahipsiz bıraktığını söyleyen gözleri yaşlı anne, "Bayraklı Belediyesi olmasaydı bana kimse bakmazdı" dedi.

BELEDİYE PERSONELİ EVLADI GİBİ OLDU

Çocuklarının ilgisizlikleri nedeniyle terzi komşusunun yardımlarıyla ayakta duran yaşlı kadın, "Çoluk çocuk ilgilenmiyor. 5 kızım, bir oğlum var. Her hafta hastaneye gitmem gerekiyor. Acım çok büyük. Kemoterapi görüyorum 3 aydır. Geçen yıl da Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ benimle ilgilendi bu yıl da beni yalnız bırakmadılar. Yardımları için teşekkür ederim. 3 ayda bir bin lira kadar yaşlı maaşı alıyorum. Evim kira. Bir sürü fatura da geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bayraklı Belediyesi her hafta beni evden alıp hastaneye götürüyor. Sonra tekrar eve bırakıyorlar. Güler yüzlü personel benim evladım gibi. Öz evlatlarımdan görmediğim ilgiyi onlardan görüyor. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

 

ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR?

Terzilik yapan komşu Azize Yıldız ise, " Komşumun böyle durumda olduğunu bildiğim için ben de elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Dükkanımı kapatıp, belediyenin ambulans ekibiyle birlikte hastaneye gidip, geliyorum. Akşamları birlikte yemek yiyoruz. Bizler de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İMKANLAR DAHİLİNDE YARDIMCI OLUYORUZ

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün hasta, yatalak ve yaşlılara evde muayene hizmeti verdiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da kimin bir sorunu varsa elimizdeki imkanlar dahilinde onun çözümü için çalışıyoruz. İsmi teyzeye de elimizden gelen desteği veriyoruz. Belediye olarak teyzemize sahip çıktık. Her türlü desteği kendisine veriyoruz. Kendisine ve tüm hastalara acil şifalar diliyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.