EKONOMİ Haber Girişi : 25 Temmuz 2018 15:42

“İstanbul, İzmir’e komşu olacak

“İstanbul, İzmir’e komşu olacak
27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın basın tanıtım toplantısı Fuar Anemon Otel’de gerçekleşti.

“İstanbul, İzmir’e komşu olacak

konut satışı patlayacak”

27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın basın tanıtım toplantısı Fuar Anemon Otel’de gerçekleşti. Tanıtıma katılan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlandığında İstanbul’daki konut fiyatlarını göz önünde bulundurarak artık komşu şehrimiz olacak İzmir’e çok sayıda İstanbullu vatandaşımızı göndereceğiz” diye konuştu.

Elit Fuarcılık Hizmetleri organizasyonu ile 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı, Fuar İzmir’de kapılarını açacak olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın tanıtım toplantısı Fuar Anemon Otel’de gerçekleşti. Toplantıya, başta Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Elit Fuarcılık Genel Müdürü Alper Çiçekçi, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Bursa Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Erdal Çelebi, Kocaeli Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, Emlak Sayfası İmtiyaz Sahibi Utku Çalışkan olmak üzere çok sayıda firma sahibi ve basın mensubu katıldı.

“İzmir için harekete geçiyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi yaptı. Çiçekçi, İzmir Emlak Fuarı’na çok yoğun bir yabancı ilgisi olduğunu ifade ederek, “Her şeyden önce İzmir için yola çıktığımızı belirtmek isterim. Böylesine kapsamlı bir Emlak Fuarı, İzmir’de ilk kez düzenlenecek. İlk olması açısından da büyük önem arz ediyor. İnşaat ve emlak sektörü içerisinde yüzlerce alt sektörü barındıran, dinamo etkisine sahip bir sektör. İşte bu açıdan bu fuar büyük bir önemi hak ediyor. Artık gayrimenkul sektörü de bir ihracat kalemi olarak görülmeli. Burada tabii ki bir malı bir yerden bir yere taşıma durumu yok ancak çok büyük bir finans kaynağını ülkemize taşıma fırsatı yakalıyoruz. Örneğin bu fuarımızda 13 farklı ülkeden yatırımcılar stant açarak yine onlarca yabancı ülkeden yatırım uzmanları, ziyaretçiler İzmir’e gelecek ve buradaki projeleri gezme fırsatı yakalayacak. Burada bunu hemen belirteyim çok yoğun bir yabancı ilgisinden söz ediyorum. Bu hem İzmir’in ekonomisine hem tanıtımına, turizmine ve az önce belirttiğim bütün o alt sektörlere bir katkı sağlayacak. En başında da belirttiğim gibi bizler İzmir için harekete geçiyoruz, şimdi sıra İzmir’de, kazanan İzmir olsun istiyoruz. Bu kapsamda fuarımıza destek olan, katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyor ve 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de yapacağımız İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na herkesi davet ediyorum” dedi.

“İzmir’de konut satışı patlayacak”

Toplantına İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa da söz aldı. Aşa, inşaat ve emlak sektörünün özellikle 2002 yılından bu yana ülke ekonomisinin dinamosu olduğuna vurgu yaparak, “İnşaat ve emlak denildiğinde 200’den fazla alt sektöre hitap eden, bu sektörlerde büyük bir etkiye sahip olan dev bir sektör aklımıza geliyor. Bu yanı ile ülke ekonomimiz açısından da çok önemli bir konumda bulunuyor. Bildiğiniz üzere özellikle 2002 yılından bu yana, bu iki sektör ülke ekonomisinde dinamo görevini sürdürmekte. Önümüzdeki yıllarda da bu böyle devam edecek gibi görünüyor. İşte böylesine önemli bir alanda bugün İzmir’de bu fuarı hayata geçirmeye çalışılan herkesi canı gönülden destekliyor ve başarılı olmalarını temenni ediyorum. Burada tabii şunu da söylemek istiyorum ki bu fuar, İstanbul’u da yakından ilgilendiriyor. Şöyle ki özellikle İstanbul’daki konut fiyatlarını göz önünde bulundurursak İzmir, İstanbul’a göre çok daha cazip ve avantajlı bir konumda yer alıyor. Peki, arada bunca mesafe varken, bu İstanbul’u neden bu kadar etkilesin diye düşünürseniz; özellikle son yıllarda ulaşım alanında yapılan yatırımlar bu engeli ortadan kaldırıyor. İzmir-İstanbul Otoyolu ile bu iki şehrin arasındaki mesafe 3,5 saate iniyor. Bu da İzmir’in bundan böyle İstanbul’a komşu olacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla hem yatırımcılar hem de İzmir gibi güzide bir şehirde yaşamak isteyenler açısından İzmir, İstanbulluların çok ilgisini çekecek gibi görünüyor. Böyle olmasına tabii ki bizler de katkı sağlayacağız. Yani çok kısa bir süre içinde İzmir’de konut satışları noktasında büyük patlama yaşanacak” diye konuştu.

“İzmir için büyük bir adım”

Bursa Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Erdal Çelebi, Kocaeli Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu’nun da birer konuşma yaptığı toplantıda son sözü ise İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu aldı. Güleroğlu, özellikle Bursa Emlak Fuarı’nı gördükten sonra böylesine önemli bir organizasyonun İzmir’de de gerçekleşmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyerek, “Çok açık konuşmak gerekirse, Sayın Kudret Çiçekçi ile birlikte İzmir Emlak Fuarı’nı yapmaya Bursa’da karar verdik. Özellikle Bursa’da gerçekleştirilen Emlak Fuarı’nı gezdiğimizde ‘neden böylesine önemli ve büyük bir organizasyon İzmir’de de yapılmıyor’ diye kendimize sorduk ve o gün İzmir için o büyük adımı attık. Bursa’da yapılan Emlak Fuarı ufkumuzu açtı. Yatırımcıları gördük, ziyaretçileri. Fuarın o kente kazandırdıklarını. İşte tüm bunları süzgecimizden geçirerek İzmir Emlak Fuarı için yola çıktık. Kudret Bey az önce ifade etti. ‘İzmir için harekete geçiyoruz’ dedi. Gerçekten de İzmir Emlak Fuarı ile kazanan göreceksiniz İzmir olacaktır. Güzel İzmirimiz daha fazla tanınacak, ekonomik olarak kalkınacak, gelişecektir. Bugün biz bir meşale yaktık. Türkiye’de en çok emlak satışının gerçekleştiği 3’üncü il konumunda olan İzmir’de ilk kez böylesine büyük bir Emlak Fuarı’nı gerçekleştireceğiz. İzmirli fuarları sever. İnanıyorum ki ilk fuar olmasına rağmen bu fuara 50 bin ile 100 bin arasında bir ziyaretçi çekeceğiz. Ve şuna da inanıyorum ki bu fuar önümüzdeki yıllarda da çok daha büyük organizasyonlar ile yapılmaya devam edecek” dedi.

Fuar, büyük organizasyonlara da sahne olacak

27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı kapsamında bir de Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi düzenlenecek.  Moderatörlüğünü fuarın basın sponsorları arasında yer alan Emlak Sayfası imtiyaz sahibi Utku Çalışkan’ın yapacağı zirveye Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinin yetkilileri katılarak İzmir ve Ege bölgesindeki inşaat ve emlak sektörü masaya yatırılacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.