GÜNDEM Haber Girişi : 12 Aralık 2016 21:03

İstanbul ve Eskişehir'in ardından İzmir'de tamam dedi

İstanbul ve Eskişehir'in ardından İzmir'de tamam dedi
Eskişehir ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de kadın yolcular akşam saat 22.00'den itibaren güzergah üzerinde durak harici olarak, talep etmeleri halinde otobüsten inebilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında 44 şehit başta olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik içinde ayrım gözetmeden terör belasına karşı mücadele etmek gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, "Dileğimiz, temennimiz şehitlere Tanrı'dan rahmet, gazilere acil şifalardır. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını da diliyoruz. Ama maalesef çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin hiçbir ayrım gözetmeden mücadele etmemiz gerektiğinin farkındayız" dedi. Kocaoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın önerisi üzerine CHP, AK Parti ve MHP'li üyelerin imzalarıyla Meclis'in terörü lanetleyen bir bildiri hazırlamasını istedi.

Meclis'te CHP'li kadın meclis üyeleri Eskişehir ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de kadın yolcular akşam saat 22.00'den itibaren güzergah üzerinde durak harici olarak, talep etmeleri halinde otobüsten inebilecek uygulama yapılması için önerge verdi. AK Parti Grup Başkanı Vekili Bilal Doğan, talebi daha önce AK Partili kadın meclis üyelerinin sözlü olarak dile getirdiğini, saat 22.00'den sonra kadınların otobüslerden diledikleri yerde inmelerinin doğru olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu Doğan'a "Kim gündeme getirirse getirsin yararlı bir iş. Saat 22.00'den sonra kadınların otobüsten inmesiyle ilgili kararı politik malzeme haline getirmek kime ne yarar getirecek" dedi. Daha sonra önerge oybirliğiyle kabul edildi. İzmir'de kadın yolcular saat 22.00'den itibaren güzergah üzerinde durak harici talep etmeleri halinde istedikleri yerde inebilecekler. ESHOT'un sabaha kadar süren baykuş seferlerinde de bu uygulama sürecek. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.