EĞITİM Haber Girişi : 24 Mayıs 2017 11:48

İstediler.. Azmettiler.. Başardılar..

İstediler.. Azmettiler.. Başardılar..
Bayraklı Belediyesi okuma yazma bilmeyenlerin hayallerini gerçekleştiriyor.

Bayraklı Belediyesi okuma yazma bilmeyenlerin hayallerini gerçekleştiriyor. Kursiyerler artık okuyabilmenin büyülü dünyasında yolculuğa çıkıyor. Bu kapsamda iki grup halinde verilen kurslar sonucu sertifika almaya hak kazanan başarılı kursiyerler belgelerini alırken duygu dolu anlar yaşandı.


Bayraklı Belediyesi okuma-yazma kurslarına katılan vatandaşlar kademelerine göre belirlenen sınıflarda 120 veya 180 saatlik eğitim alıyor. Haftada dört gün dörder saatlik derslerde kursiyerler okuma-yazma öğrenmenin yanı sıra matematik ve sosyal bilgiler gibi dersler de görüyor. Farklı seviyedeki yetişkin öğrenciler, kurs sonrasında yapılan sınavı geçmeleri halinde ilkokul diploması sahibi oluyor. Bazı kursiyerler eğitim hayatlarına kurslardan sonra da devam ediyor.




ÇOCUĞUMUN ÖDEVİNİ ARTIK BEN YAPTIRIYORUM


Kursiyerlerden Aynur Karacan, Bayraklı Belediyesi okuma yazma kursunun hayatlarını tamamen değiştirdiğini belirterek, "Artık çocuklarımın okul ödevlerinde yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca gazete ve kitap okuyabiliyorum. Bunun bizde yarattığı mutluluğu tarifi yok. Bize bu imkanı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. 2 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye göç ederek, bir Türk vatandaşı ile evlilik yapan Fatma Aydemir ise, kursların kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'yi ve eşimi çok seviyorum. Türkçe'yi burada öğrendim, yeni arkadaşlar edindim. Artık yazabiliyorum, okuyabiliyorum. En mutlu benim" dedi.


GÖZLERİNDEKİ MUTLULUK BİZE YETER


Bayraklı'da okur-yazar oranının artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında okuma-yazma kursu düzenlediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın her ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalışıyoruz. Gelen taleplere göre açılan kurslarla birçok kursiyerimiz okuma ve yazma öğrendi. Onların gözlerindeki mutluluğu görmek bizim için çok önemli, bu bize yeter" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.