EKONOMİ Haber Girişi : 25 Mart 2021 11:30

İTB’DEN ÜRETİCİ KADINLARA ONLINE DESTEK

İTB’DEN ÜRETİCİ KADINLARA ONLINE DESTEK

İTB’DEN ÜRETİCİ KADINLARA ONLINE DESTEK

İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun üretici kadınları desteklemek amacıyla 2011 yılında hayata geçirmiş olduğu ‘Ben Yaptım Projesi’ kapsamında online kermes etkinliği düzenledi.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun ‘Ben Yaptım Online Kermes’ etkinliği kapsamında, üretici kadınlar, kendi özgün tasarım ürünlerini tanıtırken girişimcilik hikâyelerini anlattıkları söyleşi programı ve sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar ile geniş kitlelere ulaşma imkânı buldular.

Etkinliğin açılış konuşmasını İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli yaparken, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk deneyimlerinden söz etti. Sezin Sivri’nin moderatörlüğünde ve Instagram canlı yayınıyla gerçekleştirilen etkinlikte TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun üretici kadınları el emeği ürünlerini satma fırsatı da yakaladı.

 

Kermes açılışında konuşan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, şunları söyledi: ‘Ben Yaptım Projesi’, elinde becerisi olan, bir şeyler üretebilen ancak bunu satışa sunamayan, sunacak kanal bulamayan kadınlara e-ticaret ile ürünlerini satışa sunmalarını sağlamak üzere başlatılan bir projedir. TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun evde üretim yapan kadınlar için sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı e-ticaret projesi olan sanal dükkân "Ben Yaptım" ilk olarak 2011 yılında hayata geçti. Şu anda Gittigidiyor çatısı altında, proje kapsamında aktif olarak 90 üye, yani 90 dükkân bulunuyor. Gittigidiyor.com e-ticaret portalında, İzmirli girişimci kadınlara ait dükkânlarda gıda dışında el emeği olarak üretilen her şey satışa sunuluyor. Proje kapsamında, üyelerin hem yaptığı işlerin niteliklerini artırmaya hem de satışlarını artırmaya yönelik eğitimler de düzenleniyor. Ayrıca e-ticaret satışlarının dışında, proje üyelerinin katılımıyla yıl içerisinde belirlenen takvim ve mekânlarda kermes etkinlikleri de organize ediliyor. Ürünlerin sergi ve satışını sağlayarak üreten kadınlarımızın daima yanında olduğumuzu, dayanışma içinde olduğumuzu ifade etme fırsatı buluyoruz. Özellikle risk ve belirsizliğin yüksek olduğu dönemlerde girişimci olmak kadar girişimci kalmak da her şeyden önce cesur olmayı gerektiriyor. Bizim amacımız da onların cesaretlerini asla kaybetmemelerini sağlamak. Bunun için çalışıyoruz.

 

İzmirli firmalardan büyük destek

 

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Instagram hesabından canlı yayın formatında düzenlenen etkinliğin ürün satışı şeklinde bir kermes etkinliği değil, kadınların ürünlerini tanıttıkları, girişimcilik konusundaki başarı hikâyelerini anlattıkları bir online etkinlik formatında düzenlendiğine değinen Kestelli, “Online kermes etkinliğine proje üyelerinden 20 kadın üretici katılım sağladı. Büyük ilgi gören canlı yayınlar sayesinde ne mutlu ki bize çok güzel sonuçlar elde etik. İzmirli birçok firmadan destek sözü aldık, üretici kadınlarımızdan bazıları yurtdışından sipariş aldı. Bu güzel gelişmeler bizleri oldukça mutlu etti” diye konuştu.

Bilgi notu: Ben Yaptım Projesi Online Kermes Etkinliğine ilişkin detayların yer aldığı videolara İzmir Ticaret Borsası Youtube Kanalı ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.