GÜNDEM Haber Girişi : 17 Haziran 2017 12:18

İzmir 'Adalet Yürüyüşü' için yollarda

İzmir 'Adalet Yürüyüşü' için yollarda
CHP İzmir İl Örgütü, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek için İstanbul'a yürüyüş başlattı.
Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir Örgütü destek için harekete geçti. Saat 10.00'da Gündoğdu Meydanı'nda toplanan partililer CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla Gebze'de buluşacak şekilde yola çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da destek verdiği yürüyüşe katılım beklenenin altında kaldı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe ilçe belediye başkanları, Parti Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Katılımcılar üzerlerine adalet yazılı tişörtler giydiler.

Yürüyüş ile ilgili olarak ise günün programı belli oldu. Meydan'dan Kordon istikametine devam eden kortej Liman üzerinden Bornova merkezine ilerleyecek. Yürüyüşün ilk etabı Bornova'da tamamlanacak ve ertesi gün Manisa'ya yürünecek. Yürüyüşe ayrıca ambulanslar da eşlik edecek.


CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise yaptığı açıklamada, kortejin en başında yer aldı. Güven tarafından yapılan açıklamada, "Milletvekilimiz Enis Berberoğlu kendisi yurtsever bir insandır. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlıdır. Derhal bırakılmasını istiyoruz. Haksız bir karar ile 25 yıl hapsi istenmektedir ve tutuklanmıştır. Adaleti gölge altında bırakan kararın son bulması için Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bir yürüyüş başlattı. Biz bu yürüyüşü destekliyoruz. İzmir'den 'adalet istiyoruz' diye haykırıyoruz. Yürüyüşümüzün ilk etabı Bornova'da bitecek. Daha sonra Manisa örgütü ile hareket edeceğiz" denildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.