GÜNDEM Haber Girişi : 06 Eylül 2016 19:39

İzmir Baro'sunda 'Ön seçim' çatlağı büyüyor

İzmir Baro'sunda 'Ön seçim' çatlağı büyüyor
İzmir Barosu Genel Kurulu'na Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kimi aday gösterecek? Tabandan gelen ön seçim baskısına rağmen Baro Başkanı Aydın Özcan sandığın kurulmasına karşı soğuk

İzmir Barosu'nun en güçlü grubu olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu son dönemde 'ön seçim' belirsizliği yüzünden ikiye bölünmüş durumda. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Günhan Baydoğan, Enis Dinçeroğlu, Mehmet Kozan ve Tayfun Aksoy ön seçim sandığı kurulması halinde Başkan adayı olarak yarışacak olan isimler. Aynı grubun içinde yer alan mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan ise ön seçim isteğine kulaklarını tıkamış durumda. Mehmet Kozan ve Tayfun Aksoy'un ön seçim başvurusuna Baro yönetim kurulu kararıyla hayır yanıtı veren Özcan'a tepki gecikmedi.

 

HAYAL KIRIKLIĞI

İzmir Barosu Yönetim Kurulu'nun Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nda ön seçim isteğine 'veto' kararı sandığın kurulmasını isteyen avukatları hayal kırıklığına uğrattı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nda Başkan adaylığı için yola çıkan İzmir'in tanınmış avukatlarından Enis Dinçeroğlu'na gore Baro'nun kararına sadece İzmir Barosu'nun değil Barolar Birliği'nin tarihinde bile benzerine rastlamak mümkün değil.

HIRS AKLIN ÖNÜNE GEÇERSE!

Dinçeroğlu ''Baro'ya verilen ön seçim dilekçesi sadece bilgilendirme içindir. Baro yönetim kurulları bunu engelleyici mahiyette karar alamazlar. Alırlarsa bunun adına yok idari işlemler denir. Ayrıca dilekçe sahibi ile ilgili yönetim kurulu kararları özel merasime tabidir. Burada da idari işlemin tesisinde usule riayet edilmemiştir. Sadece izmir Barosu değil Barolar birliği tarihinde de  böyle bir yönetim kurulu kararına rastlanmamaktadır. Hırs aklın önüne geçerse gülünecek, ağlanacak kararlardan öte dudak ısırılacak mahiyette kararlar hukuk tarihimize geçecektir'' vurgusunda bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.