POLİTİKA Haber Girişi : 13 Kasım 2018 15:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak:

 “İzmir’de müthiş bir ekip kurarak, İzmir’in altını üstüne getiririz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak, 30 Mart seçim çalışmaları kapsamında ilçe başkanlığı gezilerini CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nda sürdürdü.  Burada Çiğli’deki ilçe yöneticileri ile  bir araya gelen Durak, "İzmir'de 30 ilçede müthiş ekip kururak, İzmir'in altını üstüne getiririz" diyerek iddiasını dile getirdi. 

30 ilçeyi alarak İzmir’in altını üstüne getiririz

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak, partisinin aday belirleme kriterlerini taşıdığını dile getirerek, "Liyakatsa liyakat, partililikse partililik özelliğimi siz biliyorsunuz. Belediyecilik mi? Bunu en güzel şekilde yaptık, diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Durak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Çiğli’deki arkadaşlarıma bundan sonra İzmir ile ilgili yapacaklarımız, Çiğli ile ilgili yapacaklarımız konusunda elimizden ne geliyorsa onu yapacağımızı ve Çiğli'nin hak ettiği yere gelmesi için çalışacağımızı vaatediyorum.İzmir'in kurtuluşu Çiğli’den başlayan Aliağa’ya Bergama’ya Dikili’ye doğru giden Bakırçay, Aksıdır.Çiğli cazibe merkezi olmayı hak eden bir ilçemiz. 15 Aralık sonrası ve yılbaşı üstü adaylık süreci ile başlayan bir proje tanıtımımız olacak. Bunları da sizlere danışarak birlikte yapacağız. Burada da aday olan arkadaşımız hangisi olursa olsun, ki mevcut belediye başkanımız var güzel görevler yapıyor. İyi hizmetler veriyor. İsimler önemli değil hepsi bizim arkadaşımız ,Kim nerede olursa olsun biz hangi görevde olursak olalım hep birlikte Çiğlimiz İzmir’imiz için Partimiz için çalışacağız üreteceğiz. İzmir’de müthiş bir ekip kurarak, İzmir’in altını üstüne getiririz.  Bu konuda farklı düşünen hiçbir arkadaşım yoktur diye düşünüyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu burçlara, kaleye bir kere daha dikeceğini söylemek istiyorum. Hedefimiz 30 ilçenin de CHP’li belediye tarafından yönetilmesidir. Küsme darılma zamanı değil, birbirimize sarılıp bu süreci yaşayacağız."

Çiğli’yi hiçbir zaman Karşıyaka’dan ayrı görmedim

Durak, partisine zarar vermeden aday adaylığı süreci geçirdiğinin altını çizerek; "Partimin büyük etkinlikleri hariç gerideyim. Bunun nedeni de bu sürece hiçbir aday adayı arkadaşıma zarar vermemekti. Bugün buraya gelişimde temel amaç Karşıyaka’nın organik bağının olduğu bir ilçe olması. Özellikle 92 yılına kadar burası da Karşıyaka’ydı. Bende bu bölgede 2.5 sene ilçe başkanlığı yaptım. Bu bölgeyi en iyi bilenlerden birisiyim. Nerede yaşıyorsun denildiğinde organik her zaman bağım oldu. Bayraklı’da olduğu gibi. Çiğli’de bizim parçamızdı. Çiğli’yi hiçbir zaman ayrı görmedim. Şu binanında alınması da dahil her tarafında vardım. Dilerim 2019 Mart’ta kaledeki bayrağımız daha yukarılara taşınır. Oy oranlarımızın daha yüksek olması. Bu bizim temel hedefimiz. Bu konuda ben üzerime düşeni yapacağım" dedi. 

Durak’a başarılar diliyorum

CHP Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan, "Cevat Durak başkanımızı hepimiz tanıyoruz, Çiğli’ye yabancı değil. Başarılı çalışmaları oldu. Şimdide İzmir’i Türkiye’nin dünyanın en modern kenti yapmak için yola çıktı. Kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu. 

CHP Çiğli eski İlçe Başkanı aynı zamanda Çiğli Belediye Başkan aday adayı Utku Gümrükçü’nün de katıldığı buluşmada hatıra fotoğrafı ile sona erdi.