POLİTİKA Haber Girişi : 13 Kasım 2018 15:07

İZMİR’E İZMİR RUHUNA UYGUN ADAY

İZMİR’E İZMİR RUHUNA UYGUN ADAY
“29 EKİM’İ SENEYE STATTA KUTLAYALIM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ, Bayraklılı kadınlarla bir araya geldi. Türkiye’de ses getiren ve milyonlarca kişinin beğenisini kazanarak, ulusal medya organlarında geniş yer bulan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğine katılanlara teşekkür eden Başkan Karabağ, “Seneye 29 Ekim’i Atatürk stadında 80 bin kişi önünde yapalım. Herkesin hayali bu” diye konuştu.

Bayraklı’da her yıl katlanarak büyüyen, daha geniş kitlelere ulaşan bir etkinlik haline gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğini daha önce Atatürk stadında yapmayı düşündüklerini ancak projenin istismar edilebileceği için karardan vazgeçildiğini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu etkinliği Atatürk stadında yapalım diye düşünmüştük. Atatürk stadını istedik. Son bir hafta problem çıkarıp, bizim projeyi istismar edebilirler diye düşündük ama büyükşehirin gücü olsaydı bunu yapamazlardı. Neden bu işler büyükşehir kapsamında 80 bin kişi önünde Atatürk stadında yapılmaz? Belki de şu an bırakın şehirciliği, parkları, yeşil alanları, tramvayı… En büyük hayalimiz bu olmalı İzmir’de. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğimiz 3 saat 5 dakika 26 ulusal kanalda haber oldu. Birinci haberlerde yer aldı. Oradaki emekler sizin. Atatürk’ün cumhuriyetin değerlerini ne kadar yükselttik ve ondan esinlenerek bir şeyler yapmaya başladık. Bunlar törenleri yasakladı da konu halka gelince biz aldık bunu en yukarılara sizinle taşıdık. Bu işi yapanların herkesin hayali bunu önümüzdeki yıl Atatürk Stadında yapmak. Nasıl olur 80 bin kişi? Oraya bir de bir sanatçı getirdiğimizi düşünün. Gövdelerinizle resim yaparak, olağan üstü bir şey yapıyorsunuz siz” dedi.

MİLYONLARI BİR ARAYA GETİRMEK ZORUNDAYIZ

“Atatürk stadını kullanarak Cumhuriyet ve Atatürk değerlerini bütün dünyaya haykırabiliriz” diyen Başkan Karabağ, “İzmir cumhuriyetin başkenti bir şehir. Ankara’mız öyle de. Hem kent merkezinin siluetinin, dokusunun hem de cumhuriyet değerlerini maksimum şekilde kullanması gerekir. Ki buradan biz Türkiye’ye mesaj verelim. Umuyorum önümüzdeki günlerde eğer parti bize görev verirse ve seçimde halk teveccüh ederse, hep beraber bu etkinliği Atatürk standında yapacağız arkadaşlar. Ya bu tramvay, yok metro, yok gecekonduların kaldırılışı falan bunlar fiziki işler, yapılır. Ama on binleri bir araya getirmek, artık yüz binleri, milyonları bir araya getirmek zorundayız. Çünkü karşımızda Atatürk’e hakaret edeni ziyaret edenler var. Siyasal İslam’a doğru geri dönüş tamamen Amerikan projesi. Bütün tarikatların arkasında Avrupa Birliği, Amerika gibi emperyalist güçler var. Yani işgalcilerin projesi bu. Tarikatlar ve diğer unsurlar. Bunlarla biz savaşacağız siz savaşacaksınız. Hanımlar girdi mi bu işin içine, biter. Helal olsun size! Bu işi büyüterek devam edeceğiz” diye ifade etti.

İZMİR’E İZMİR RUHUNA UYGUN ADAY

Seçim çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı dosyasını teslim etmeden önce ilçelere geziler düzenlediklerini hatırlatan Karabağ, “CHP’nin ilçe binalarına gittik. İllerde bakıyorum parti dışından adaylara bakıyor genel merkez. Sağdan oy alalım. İstanbul’da başka bir aday. Yok Ankara’da geçen seneki aday. Abdullatif Şener İstanbul için düşünülüyor. Ankara’da da o Mansur Yavaş düşünülüyor söylemlerini duyuyoruz. İzmir’de de böyle bir şey düşünürseniz intihar etmiş olursunuz. İş kadını tamam kadınımız olsun ama parti içinden olsun. İş kadını belediyeyi partiyi öğreninceye kadar… Partili değil bir kere. Sizin iş kadını dediğiniz kadınlar. Partiye gelip, hiçbir şey yapmadan neyin belediye başkanı olmak isterler? İnşallah bizimkilere bir yanlış yaptırmazlar. İzmir’e İzmir ruhuna uygun yapılanmayla devam ederiz. Biz cumhuriyete sahip çıkmaya, CHP örgütüne, seçmene ve tüm Atatürk sevdalılarına sahip çıkan anlayışla sizler sayesinde sahip çıkmaya ve yolumuza devam edeceğiz. Ne mutlu Atatürkçülere, ne mutlu cumhuriyetçilere, ne mutlu laikim diyene, ne mutlu demokrasi için mücadele edene, ne mutlu Atatürk’ün sevgili çocuklarına, kadınlarına” diye konuştu.