EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ekim 2018 15:13

İzmir, Emlak Fuarı ile yeni bir ivme kazandı

İzmir, Emlak Fuarı ile yeni bir ivme kazandı
27-30 Eylül 2018 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilen İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda 110 firma, 500’ün üzerindeki projeleriyle İzmir’de yatırımcı ve ziyaretçilerle buluştu.

İzmir, Emlak Fuarı ile yeni bir ivme kazandı

27-30 Eylül 2018 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilen İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda 110 firma, 500’ün üzerindeki projeleriyle İzmir’de yatırımcı ve ziyaretçilerle buluştu. Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, 4 günde 21 bin 647 kişinin ziyaret ettiği fuarın, yaşanan ‘ekonomik savaşta’ başta İzmir olmak üzere ülke ekonomisine yeni bir ivme kazandırdığını söyleyerek katılımcı firmalar başta olmak üzere, fuara katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerini iletti

İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Elit Fuarcılık Hizmetleri organizasyonu ile 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Fuarda 110 firma, yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce yatırımcı ve ziyaretçiye 500’ün üzerindeki projelerini sergilerken, fuar ziyaretçileri ise avantajlı ve uygun fiyatlarla konut kampanyalarından yararlanma imkânını buldu. 4 gün süren fuar aynı zamanda önemli etkinliklere de sahne oldu.

“Kazanan İzmir oldu”

İzmir Emlak Fuarı’nın yaşanan ‘ekonomik savaşta’ başta İzmir olmak üzere ülke ekonomisine yeni bir ivme kazandırdığını ifade eden Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, ilki düzenlenen bu fuarın önümüzdeki yıllarda İzmir için çok daha büyük bir önem arz edeceğini söyleyerek, “Bizler her şeyden önce İzmir için yola çıktık. Böylesine önemli ve kapsamlı bir Emlak Fuarı, İzmir’de ilk kez düzenlendi. İlk olması açısından önümüzde birçok zorluk bulunuyordu ancak inançlı ve kararlı duruşumuz, memleket ve İzmir sevdamızla, her şeye rağmen büyük bir özveri ile İzmir Emlak Fuarı’nı alnımızın akıyla gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Fuarımızı gerçekleştirmeye karar verdiğimiz günden bu güne şunu hep söyledik; İzmir, başta Türkiye’nin 3’üncü büyük şehri olması açısından daha sonra ise ticari ve coğrafi konumu, ulaşım ağının her geçen gün yenilenmesi, kentsel dönüşüm noktasında atılan adımlar, hızlı tren hatları, otoyol projeleri ve en önemlisi de Türk ve yabancı yatırımcıların büyük ilgisi nedeniyle bugün emlak ve gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli bir noktada yer almakta. Böylesine önemli bir döngünün içinde bulunan şehrimizde, ulusal ve uluslararası arenada büyük ses getirecek bir emlak ve gayrimenkul fuarı gerçekleştirmek ticari bir faaliyetten çok, bir hizmet olarak da değerlendirilmeli. İşte bu nedenle ülkemizin içinden geçtiği bu olağanüstü koşullarda böylesine önemli ve kapsamlı bir fuara imza atmak sadece büyük bir sevda ve inançla gerçekleştirilebilirdi. Burada geçen 4 günün sonunda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu fuar yaşadığımız ‘ekonomik savaşta’ bu zor koşullarda başta İzmir olmak üzere Türkiye ekonomisine büyük bir ivme kazandırmıştır. Kazanan sektör temsilcilerimiz, kazanan İzmirliler ve kazanan İzmir olmuştur. Ben başta fuarımıza katılan firmalarımız ve temsilcileri olmak üzere bu fuara destek olan, katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“4 günde 21 bin 647 ziyaretçi”

Çiçekçi ayrıca 4 gün boyunca İzmir Emlak Fuarı’nı 21 bin 647 kişinin ziyaret ettiğini söyleyerek, İnşaat ve emlak sektörü içerisinde yüzlerce alt sektörü barındıran, dinamo etkisine sahip bir sektör. Bu açıdan 4 gün içerisinden fuarımızı ziyaret eten 21 bin 647 ziyaretçimizle işte biz birçok sektöre fayda sağlamış bulunuyoruz. Fuarımızda 13 farklı ülkeden yatırımcılar stantlarını açarak yine onlarca yabancı ülkeden yatırım uzmanları, ziyaretçiler İzmir’e gelerek buradaki projeleri gezme fırsatı yakaladı. Fuarımıza alanında uzman ekibimiz sayesinde başta Kıbrıs, Yunanistan, Katar, Azerbaycan, İran, Fas, Karadağ, Kırgızistan, Bulgaristan, Macaristan ve Kosova olmak üzere onlarca ülkeden yatırımcı ve ziyaretçi katılımı oldu. Özellikle Arapların ilgisinin yoğun olduğunu fuarımızda her ne kadar İzmir ön planda olsa da Aydın, Didim, Kuşadası, Muğla, Fethiye, Bodrum, Antalya, Alanya, Manisa, Osmaniye, Adana, Bursa ve Denizli gibi il ve ilçelerimizden de katılımcı firmalarımız yer aldı. Özetle yabancı yatırımcının yoğun ilgisinin olduğun bu fuarda hem İzmir’in ekonomisine hem tanıtımına, turizmine ve az önce belirttiğim bütün o alt sektörlere büyük bir katkı sağladı” diye konuştu.

“Fuar, İzmir’e olan ilgiyi ortaya koydu”

Son yıllarda hem yurt içinde hem de yurt dışında İzmir’e olan ilgi ve talebin olağanüstü bir şekilde arttığını belirten Elit Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü Alper Çiçekçi ise İzmir Emlak Fuarı’yla İzmir’e olan bu talep ve ilginin zirve yaptığını ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz onlarca fuar ve organizasyon ile ilklere imza atan ve sektörün liderleri arasında yer alan firmamız Elit Fuarcılık Hizmetleri, İzmir’de yine bir ilke imza attı. İzmir, bildiğiniz üzere ulusal ve uluslararası arenada birçok özelliği ile ön planda olan güzide bir şehir. Ancak, ne yazık ki her geçen gün gelişen ve dönüşen böylesine önemli bir kette, emlak ve gayrimenkul sektörüne yönelik uluslararası bir fuarın olmayışı büyük bir eksiklikti. Biz de işte bu açığı kapatmak ve İzmirimize bundan yıllar sonra dahi büyük katkı sağlayacak olan İzmir Emlak Fuarı’nı kazandırmak adına yola çıktık ve İzmir’in en prestijli emlak fuarı, İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nı, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı, Fuar İzmir’de gerçekleştirdik. 4 gün boyunca birbirinden önemli etkinliklere sahne olan fuarımızda katılımcı firmalarımızın 500’ün üzerindeki projeleri görücüye çıktı. Bu projeler yurt içi ve yurt dışından fuarımıza katılan binlerce ziyaretçi tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Yine fuarımıza katılan 13 ülkeden yatırıcı uzmanları burada bulunan firmalarımızla çok önemli anlaşmalara imza attı. Tüm bu gelişmeler kapsamında şunu söyleyebilirim ki fuarımızda emlak ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri hem ulusal hem de uluslararası yatırımcılarla buluşurken bir yandan da İzmir’in ekonomisine, kent kültürüne ve gelişimine de büyük katkı sağlandı” dedi.

İkincisi 26-29 Eylül 2019’da

Alper Çiçekçi son olarak fuara katılım sağlayan tüm firmalara, yatırımcı ve ziyaretçilere de teşekkürlerini ileterek, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek 2’inci İzmir Emlak Fuarı için de tarih verdi. Çiçekçi, 26-29 Eylül 2019 tarihlerinde Fuar İzmir’de yine başarılı ve verimli bir fuar gerçekleştirmek için tüm güçleri ile çalışacaklarını, İzmir’e ve İzmirlilere hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.