GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ağustos 2016 23:51

İzmir Emniyeti'nde FETÖ operasyonu

İzmir Emniyeti'nde FETÖ operasyonu
FETÖ operasyonu kapsamında 102 yakalama kararı çıkarken, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar sürüyor. 

'Örgütün emniyet teşkilatı yapılanması'na yönelik operasyonda 27 şüpheli tutuklanırken bir önemli gelişme daha yaşandı. 

FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ve örgüt üyeleri tarafından kullanılan 'bylock' isimli şifreli programı kullandıkları ve bu program üzerinden talimatlar aldıkları öne sürülen emniyet personelleri belirlendi. 

Buna göre haklarında yakalama kararı çıkarılan 102 personelden 51'i gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında başta açığa alınan ilçe emniyet müdürleri olmak üzere çok sayıda müdür bulunuyor. 

Alınan bilgiye göre operasyon kapsamında Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, Çocuk Şube Müdürü Murat Duran, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldız, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukaya, Bayraklı İlçe Emniyet Müdürü Sait Güzal, Karabağlar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seyhan Aslan, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Savran ile personel emrinde bulunan müdürler Cemil Özer ve Mustafa Şen gözaltına alındı. (Egede Son Söz)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.