GÜNDEM Haber Girişi : 12 Haziran 2017 15:29

İzmir fena sallandı

İzmir fena sallandı
Saat 15.30'da İzmir'de korkutan bir deprem gerçekleşti
1.derece deprem kuşağında olan İzmir saat 15.30'da sallandı. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Kandili'ye göre merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğü 6.3 olarak belirlendi. AFAD'a göre depremin merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin açıkları.. AFAD saat 14.35'de Karaburun merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu açıkladı.

Karaburun Kaymakamı konuştu

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu da, "İzmir'de bize ulaşan bir problem görünmüyor ama baya şiddetli bir depremdi. Belediyede çalışıyordum, arkadaşlar dışarı çıktılar. Teyakkuz halindeyiz, bir yerde birşey olursa tüm hemşehrilerimizin yardımına koşacağız. Bekliyoruz, görevimizi yapmaya hazırız. Karaburun üs olarak görünüyor, oraya da ulaştık. Bir kayanın kayması söz konusu. Bir can veya mal kaybı görünmüyor şu anda" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.