SPOR Haber Girişi : 04 Eylül 2016 14:17

İzmir için koştular

İzmir için koştular
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, ''9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu Yarı Maratonu'' bin 500 atletin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl dördüncüsü yapılan 21 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde Etiyopya'dan Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise milli atletimiz Esma Aydemir kazandı.

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 94. yıldönümü anısına Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "9 Eylül Yarı Maratonu" Cumhuriyet Meydanı ile İnciraltı arasında 21 kilometrelik parkurda koşuldu. Saat 08.00'de başlayan yarışın startını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan koşuya başlayan atletler Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı'na ulaştıktan sonra dönüş yaparak yeniden Cumhuriyet Meydanı'na vardılar. 21 bin metrelik uluslararası AIMS sertifikalı 9 Eylül Yarı Maratonu'na katılan atletler arasında geçtiğimiz yıl olduğu gibi CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da vardı. Zorlu parkuru bir kez daha tamamlama başarısı gösteren Balbay, kendisini alkışlarıyla destekleyen İzmirlilere "Bu ülke için nefesimiz hiç bitmeyecek" diye seslendi.


Erkeklerde Etiyopyalı, kadınlarda Türk şampiyon
"9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 4. Yarı Maratonu"nda erkekler kategorisinde ipi göğüsleyen isim Etiyopyalı  atlet Fetene Alemu Regasa oldu. Geçtiğimiz yıl da aynı başarıyı gösteren Regasa'yı Türk atlet Cihat Ulus ve Etiyopyalı Gelaw Getaye izledi. Kadınlar kategorisine ise Türk sporcular damgasını vurdu. Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden Esma Aydemir, 9 Eylül Yarı Maratonu'nu ilk sırada tamamlayarak altın madalyaya uzandı. Emine Hatun Tuna gümüş, Fadime Çelik ise bronz madalyanın sahibi oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.