EĞITİM Haber Girişi : 27 Eylül 2019 13:00

İZMİR’İN GURUR TAKIMI

İZMİR’İN GURUR  TAKIMI

“Nevvar - Salih İşgören Robotik”

İZMİR’İN GURUR

TAKIMI

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde İzmir’e başarıyı “NevvarSalih İşgören” öğrencileri getirdi.

“Milli Teknoloji Hamlesi” sloganıyla bir araya gelen birbirinden değerli takımların yarıştığı festivalde, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü -1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robotik Takımı Türkiye üçüncüsü oldu.

17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havaalanı’nda düzenlenen ve 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e, “İzmir Takımı”damga vurdu. Milli Eğitim Bakanlığı Robotik Yarışmaları “Tasarla-Çalıştır” kategorisinde yarışmaya katılan Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü -1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

“Ayakları yere basmayan festival”de, 19 farklı kategorideki teknoloji yarışmalarına, Türkiye’nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden 17 bin 773 takım başvuru yaparken, 2 binden fazla takım ve 50 bin yarışmacı finalist olmaya hak kazandı. Elemeler sonucu 20 takımın yarıştığı finalde,Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü -1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robotik Takımı; 4 gün süren çekişmeli yarışta, TEKNOFEST İstanbul’da, İzmir’e başarı kazandıran takım oldu.

Emek ve ödül 

Faaliyetleri Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından da desteklenen,Öğretmen Ahmet Gacar danışmanlığında, öğrenciler Ali Semih Görgü ve Sinan Kaçmaz’dan oluşan ekip, başarılarıyla kente büyük bir gurur yaşattı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı “Tasarla-Çalıştır” kategorisi ödül töreninde, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-1 Robotik Takımı, üçüncülük ödülünü,T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı.

İzmir Konak’taki kampüste fedakarlıkla çalışmalarını sürdüren Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Robotik Takımı’na, her yıl yeni öğrenciler de katılıyor.