GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mayıs 2017 10:52

İzmir ne yazık ki ATA'sına sahip çıkamadı

İzmir ne yazık ki ATA'sına sahip çıkamadı
Düğmeye basılmış gibi aynı anda başlayan Atatürk'e yönelik saldırılara Türkiye'nin dört bir yanından tepki var. Ancak tepkilerin merkezi olması gereken İzmir'den çıkan sesler çok cılız kaldı

Cumhuriyet tarihi boyunca bazı dini grupların içinde Atatürk'e yönelik tepkilere daha önce de rastlanmıştı. Ancak cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar aleni bu kadar açık ve bu kadar korkusuzca Atatürk'e yönelik saldırıya ilk kez tanık oluyoruz. Bu saldırıları yapacak kadar pervasızlaşan zihniyetler ardı ardına pisliklerini ortaya saçmaya başladı.  

 

NELER OLMUŞTU?

6 Mayıs günü TVNET kanalında yayınlanan derin tarih isimli programa katılan Süleyman Yeşilyurt, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan hakkında "Çankaya'nın nikahsız Firts Lady'sidir" demiş ve büyük tepki çekmişti.

 

Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' Hasan Akar'ın ise Atatürk'e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir video geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılmışdı.

 

Hasan Akar, skandal videoda Mustafa Kemal Atatürk için "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" diyor.

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Kocaeli'nin AKP'li Darıca Belediyesi, Atatürk'e hakaret etmesiyle gündeme gelen Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Yavuz Bahadıroğlu'nun bu akşam konuşmacı olarak katılacağı 'Tarih Sohbetleri' konulu programı tepkiler üzerine iptal etti.Kaynak: Atatürk'e hakaret eden Bahadıroğlu'nun programı iptal edildi. Kocaeli Kitap Fuarı'nda söyleyişi ve imza etkinliğine katılacak olan Mustafa Armağan'ın programı tepkiler üzerine yayınevi tarafından iptal edildi. Armağan'ın İstanbul Üniversitesi'nde vereceği konferansta gelen tepkilerin ardından iptal edilmişti.

SORUŞTURMA AÇILDI

TVNET'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Süleyman Yeşilyurt'a Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca "Atatürk'ün hatırasına hakaret etme" suçundan soruşturma başlatıldı.

 

Öte yandan savcılıkça Hasan Akar'ın Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım hakkında sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği sözler sebebiyle yine aynı suç kapsamında ayrı bir soruşturma daha açıldı.

İZMİR NEDEN SESSİZ?

Atatürk'ü ve annesi Zübeyde Hanım'ı hedef alan saldırılara en sert tepkinin İzmir'den verilmesi kimseyi şaşırtmazdı. Atatürk'ün annesini emanet ettiği toprakların bu vicdansız saldırıya karşı tepki vermesi kadar doğal bir sonuç olamazdı elbette. Ancak İzmir ne yazık ki bu konuda sınıfta kaldı. Ne Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan ne de Zübeyde Hanım'ın mezarının bulunduğu Karşıyaka'nın Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan beklenen ses çıkmadı. Sadece onlar değildi sessiz kalan. CHP'nin kalesi denilen kentte CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de hayal kırıklığı yaratan isimler arasındaydı. Tuncay Özkan ve Aytun Çıray dışında diğer vekiller de sınıfta kalan isimler arasındaydı. İzmir'i yönetenlerin farkında olmadığı gerçek şuydu. Atatürk'e yönelik bu saldırılar aslında başlangıç. Deneme atışları yapıp tepkilerin boyunu ölçmeye çalışıyorlar. Bu saldırıya karşı gereken ortak tepki verilmezse arkadan gelecek ikinci dalga çok daha kuvvetli olacak.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.