GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2017 13:17

İzmir'de cumhuriyet coşkusu

İzmir'de cumhuriyet coşkusu
İzmir'de tüm ilçelerde Cumhuriyetimizin 94.yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İzmir'de cumhuriyet coşkusu

İzmir'de tüm ilçelerde Cumhuriyetimizin 94.yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bayraklı'da yine tarih yazıldı!

İzmir'de Bayraklı Belediyesi yine tarih yazdı. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde Smyrna Meydanı'nda 4 bin kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da bir araya gelerek Atatürk'ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. Gecede sahne alan sevilen sanatçı Haluk Levent'in şarkılarına alana gelen binlerce kişi eşlik etti. Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetimizin 94. yaşını muhteşem bir etkinlikle kutladı. 7'den 70'e farklı yaş gruplarından 4 bin kişi kendileri için hazırlanan bin 200 farklı tonda, üzerinde Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafının ve imzanın bulunduğu kıyafetlerle Smyrna Meydanı'nda hazır bulundu. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde Smyrna Meydanı'nda 4 bin kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da bir araya gelerek Atatürk'ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. İnsanların bedenleriyle oluşturduğu ve tüyleri diken diken eden bu görüntü etkinliği izlemeye gelen bazı vatandaşları ağlattı. Yıllarca unutulmayacak bu görüntü etkinliyi izlemeye gelen binlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Buca'da meşaleler Cumhuriyet için yandı

Buca'da Cumhuriyet coşkusu sokaklara taştı. Binlerce Bucalıbayraklarıyla katıldıkları meşaleli fener alayında kentin sokaklarını marşlarla adeta inletti. Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi'nin birlikte düzenlediği fener alayına katılanların dilindeki slogan ise"Yaşasın Cumhuriyet" oldu. Fener Alayı Kasaplar Meydanı'nda son buldu ama Cumhuriyet coşkusu Roman Bandosu'nun verdiğikonserle devam etti.

Narlıdere'nin Cumhuriyet Çoşkusu

Narlıdere Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği 'Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü' ve Emre Aydın konserine yağmura rağmen Narlıdereliler yoğun ilgi gösterdi. Narlıdere Güzel Sanatlar Fakültesi önünden başlayan 'Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü'ne Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Belediye meclis üyeleri, CHP Narlıdere Kadın ve Gençlik kolları, partililer ve bayrakları, Atatürk Thşirt'leri, meşaleleri ve dinmeyen çoşkuları ile Narlıdereliler katıldı. Dev Türk bayrağı ve Atatürk posterinin arkasına sıralanan Cumhuriyet sevdalısı Narlıdereliler Onuncu yıl Marşı, İzmir marşı ve sloganlar eşliğinde Emre Aydın konserinin gerçekleştirileceği Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanına kadar yürüdüler. Geceyi aydınlata meşaleler ve şarkılarla alana giren kalabalık aşırı yağmura rağmen alandan ayrılmadı.Narlıdere Belediyesinin dağıttığı yağmurlukları giyerek konsere devam eden Narlıdereliler Emre Aydın'ın sahne almasından önce hazırlanan şov'larla eğlendi. 

Cumhuriyet Turnuvası'na tam not 

Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nün birlikteliğiyle Gaziemir'de 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası düzenlendi. Uluslararası Çocuk Şenliği'nden sonra ikinci uluslararası organizasyona imza atan Gaziemir Belediyesi,  ülkemizdeki ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvasını düzenleyerek bir ilke daha imza attı. 27-28 Ekim tarihlerinde Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Rusya, İngiltere, Belarus, Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Azerbaycan, Macaristan olmak üzere 10 ülkeden 23 takım, 150 sporcu, 40 antrenör ve 20 hakem olmak üzere toplam 210 kişi katıldı. Turnuvada yeteneklerini sergileyen sporcular, sempatik tavırları, renkli kostümleriyle turnuvayı seyreden Gaziemirlilerin ilgisini toplamayı başardı. Turnuva aralarında dünya ve olimpiyat şampiyonu bulunan hakem heyeti ve cimnastik camiasının saygın isimlerinden tam not aldı.

Bornova'da Cumhuriyet coşkusu
Bornova Belediyesi'nin Cumhuriyet'in ilanının 94. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği fener alayı yürüyüşü binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. İş Bankası viyadüklerinin altından başlayıp Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından ünlü sanatçı Mehmet Erdem Bornovalılarla buluştu. Meydanı dolduran yurttaşlara seslenen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz" dedi.Bornova'da Cumhuriyet'in ilanının 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye çelenkleri konuldu. Akşam ise Fener Alayı yürüyüşünde Mustafa Kemal Caddesi Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle adeta kırmızıya boyandı. Çevre yolu viyadüklerinin altından başlayan yürüyüş kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Bornovalının katılımıyla gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kortejde ailesi birlikte yer aldı. CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavaları'n da yerine aldığı yürüyüşte, marşlar hep bir ağızdan söylenirken ev ve işlerlerinden korteji selamlayanlar da Cumhuriyet coşkusuna katıldı.

Karşıyaka'da gök beyaz, yer kırmızı!

Cumhuriyet'in 94'üncü yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 15 bin Karşıyakalı'nın katılımı ile "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenledi. Bayraklar ve meşalelerle yürüyen Cumhuriyet sevdalıları; Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına bağlı kalacaklarını haykırdı. Yüksek Sadakat Konseri de büyük coşkuya sahne oldu.

İşte Karabağlar, işte Cumhuriyet!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet'in 94'üncü yıldönümünde her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Korteji oluşturdu. Başkan Selvitopu ve eşi başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları,  İzmir'deki futbol takımlarının taraftarları ve binlerce Karabağlarlı ilk günkü heyecan ve coşkuyla 6 kilometrelik etabı ellerinde bayraklarla yürüdü, marşlar söyledi. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyen ve tek vücut olan Cumhuriyet Korteji, hep birlikte haykırdı: "Yaşasın Cumhuriyet"

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.