EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ekim 2016 17:24

İzmir'de fuar üstüne fuar!

İzmir'de fuar üstüne fuar!
Türk fuarcılığının en prestijli buluşma noktası Fuar İzmir, aynı anda iki önemli fuara birden ev sahipliği yapıyor.
İzmir Otoshow Fuarı'ndan bir gün sonra 40. SHOEXPO'nun da açılışı gerçekleştirildi. 4 gün boyunca ayakkabı dünyasının kalbinin atacağı fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. 

Ayakkabı sektörünün devleri, Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir çatısı altında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapılarını 40. kez sektör profesyonellerine açtı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. 

Mevsimi hızlı açtık
Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, kentte fuar mevsimine hızlı bir giriş yaptıklarını belirterek, "Dün Otoshow'u, bugün 40. Ayakkabı Fuarı'nı açtık. Dünyanın her tarafından bini aşkın alıcıyı fuara getirdik. Biz fuarcılık faaliyetleriyle sektörlerimizi kalkındırmak istiyoruz. Mermer Fuarımızla Türkiye'nin mermer sektörünü, Gelinlik Fuarı ile gelinlik sektörünü ayağa kaldırdığımıza inanıyoruz. Şimdi de ayakkabı sektörünü hem sektörün, hem kentin dinamikleriyle birlikte fuarlarla dünyaya açmayı hedefliyoruz. Tüm katkı koyanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

4 gün sürecek
Üreticilerin, yerli-yabancı satın alıcılarla buluşacağı fuarda; erkek ayakkabısından çantaya, gelinlik ayakkabılarından aksesuarlara, çocuk ayakkabılarından kadın ayakkabılarına pek çok ürün grubu sergilenecek. Yılda iki kez düzenlenen fuar, yeni sezonun ayakkabı ve çanta modasını yakalamak isteyen üreticiler için altın fırsatlar sunacak Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olacak fuar, 4 gün sürecek.


40. SHOEXPO'da Yenilikler
Ziyaretçilerine ayakkabı ve çanta sektörüne dair geniş bir ürün yelpazesi sunan fuar, bu yıl yenilikleriyle de dikkat çekiyor. Fuar kapsamında ilk kez oluşturulan "Trendcode SHOEXPO Area"da, 2017 modasının en güzel kombinleri, özel tasarım ayakkabılarla sergileniyor.
Diğer taraftan yine ilk kez düzenlenen "Moda Sohbetleri"ne Sertaç Delibaş, Duygu Ergör, Öznur Enes ve Pınar Arkun gibi ayakkabı sektörünün önde gelen tasarımcıları konuşmacı olarak katılacak.
Ayrıca SHOEXPO'da İzmir Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan "Tasarımla Yürüyelim" sergisinde ayakkabı ve saraciye tasarımları sergileniyor.

Sektöre ivme kazandıracak
Türkiye'nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir'in B Holü'nde üreticileri yatırımcılarla buluşturan fuarda İspanya, İtalya, Malezya, Yunanistan ve Türkiye'den İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Konya, Gaziantep, Manisa, Antalya'dan toplam 163 katılımcı yer alıyor. 
SHOEXPO'ya İZFAŞ tarafından 46 ülkeden 1000 civarında yabancı alıcı getirilerek katılımcı firmalarla anlaşma yapmaları sağlanıyor. (Almanya, Arnavutluk, Avusturalya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ermenistan, Filistin, Finlandiya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kenya, Kıbrıs, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mauritius Cumhuriyeti, Meksika, Mısır, Moldova, Nijerya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Singapur Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yeni Zelanda ve Yunanistan)
Profesyonel ziyaretçiler için fuar süresince Renaissance Hotel, Swissotel, Mövenpick Otel, Kaya Prestige Hotel, Anemon Fuar Otel, Adnan Menderes Havaalanı, Işıkkent ve Basmane 9 Eylül Fuar Kapısı önünden her 30 dakikada bir otobüs seferleri düzenleniyor.
40. SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı için ayrıntılı bilgiye shoexpo.izfas.com.tr adresinden ulaşılabilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.