YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 22 Nisan 2016 19:55

İzmir'de hangi ilçeler bölünüyor? Hangi ilçeler kuruluyor?

İzmir'de hangi ilçeler bölünüyor? Hangi ilçeler kuruluyor?
2019 Yerel seçimleri hesaplarını A'dan Z'ye değiştirecek bir proje için düğmeye basıldı. İzmir'in hemen hemen bütün ilçelerinin etkileneceği projede hangi ilçeler bölünüyor, hengi ilçeler kuruluyor netleşmeye başladı

BÜNYAMİN DOBRUCALI / ÖZEL HABER

İzmir'in geleceğini bambaşka bir boyuta taşıyacak projenin taslak planı ortaya çıktı. 30 ilçeli kentte sınırlar değişiyor, yeni ilçeler kuruluyor. AK Parti'nin İzmir'le ilgili mega projesinde hangi ilçeler bu değişimden etkileniyor ve bu değişim sandığa nasıl yansıyacak soruları da projenin mimarları tarafından masaya yatırılmış durumda.

KARABAĞLAR'DAN 1O MAHALLE

AK Parti-CHP rekabetine sahne olan İzmir'de yeni plandan en çok etkilenecek ilçe Karabağlar olacak. 2009 seçimleri öncesi Konak'tan koparılarak oluşturulan ilçede iki ana değişiklik olacak. Şuan Karabağlar'da olan Hatay Cadddesi civarındaki 10 mahalle Konak'a geri dönüyor. İkinci radikal değişimse ilçenin tarihi kökeniyle ilgili. Ortaya çıkacak olan yeni ilçenin adı Karabağlar'dan Yeşilyurt'a dönüşecek. Plan bu haliyle yaşama geçmesi halinde bir anlamda Karabağlar adı tarih olacak.

NARLIBAHÇE GELİYOR

Bir zamanlar Narlıbahçe olarak sınırları çizilen ilçe ikiye bölünmüş ve ortaya Güzelbahçe'yle Narlıdere olarak iki nüfus yoğunluğu az ilçe çıkmıştı. AK Parti bir anlamda eskiye dönüş yaparak iki ilçeyi yani Güzelbahçe ve Narlıdere'yi tekrar birleştirerek 'Narlıbahçe' adıyla yeni bir ilçe kurmak istiyor.


BU KEZ BORNOVA BAYRAKLI'DAN ALACAK

Tıpkı Karabağlar'ın Konak'tan ayrılması gibi 2009 doğumundan nasibini alan diğer ilçe Bornova ve Karşıyaka'dan gelen mahallelerle oluşturulan Bayraklı olmuştu. Yeni projede son paylaşımda Bayraklı'da kalan Mansuroğlu Mahallesi Bayraklı'dan alınıp yeniden Bornova'ya iade edilecek.

GÜLTEPE İLÇE OLUYOR

Konak ve Bornova'nın yaşayacağı değişim bunlarla sınırlı değil. İzmir'in yerel yönetim tarihinde yeri olan Gültepe, aynı isimle yeniden belediyesine kavuşacak gibi görünüyor. Projeye gore Konak'tan koparılıp yeni ilçe haline gelecek olan Gültepe'ye Bornova'dan koparılacak Altındağ eklenecek.

GÖRECE GAZİEMİR'İN

Değişimden etkilenecek ilçeler arasında Menderes ve Gaziemir de var. Şuan Menderes ilçe sınırları içinde yer alan Görece'nin yeni adresi Gaziemir olacak.

ÖZDERE, GÜMÜLDÜR, ÜRKMEZ YENİDEN

İzmir'in güneyindeki radikal değişimlerden biri de Ürkmez, Gümüldür ve Özdere'yle ilgili olacak. Seferihisar'dan koparılacak Ürkmez'le, Menderes'ten koparılan Gümüldür ve Özdere tek bir ilçe çatısı altında birleştiriliyor. İlçenin ismi konusunda henüz netleşmiş bir durum yok.

OLİMPİYAT EVLERİ KARABAĞLAR'A

Bulunduğu konum itibarıyla Karabağlar'a yakın olan ancak Balçova sınırları içinde yer alan Olimpiyat Evleri Balçova'dan koparılıp Karabağlar'a bağlanıyor. Olimpiyat Evleri'nde oturan birinin bağlı olduğu Balçova'yla ilgili işlem yapmak istemesi halinde kilometrelerce uzakta bulunan Çetin Emeç Muhtarlığı'na gitmek zorunda kalması bu kararın alınmasında en önemli etkenlerden biri olarak öne çıkıyor.

YENİ TABLODA SİYASİ ANLAMDA KİM KARLI ÇIKIYOR ?

İzmir'in 21.Yüzyıldaki ilk dev projesinden en karlı çıkacak olan parti, projenin sahibi olan AK Parti olacak. 2009 ve 2014 yerel seçim sonuçlarının projenin ana hatlarının ortaya çıkarılmasında etkili olduğu tahmin ediliyor. Kağıt üstündeki tahminlere göre şuan CHP'de olan Karabağlar, Bayraklı, Gaziemir, Seferihisar kesin olarak AK Parti'ye geçiyor. Yeni kurulacak olan Gültepe'yle Ürkmez, Gümüldür, Menderes birleşmesinden oluşacak olan ilçede de AK Parti'nin kazanma ihtimalinin kuvvetli olacağı düşünülüyor.

PROJE ANKARA'DA

İzmir'de AK Parti'nin beyin takımında yer alan ve Binali Yıldırım'a yakın olan isimler tarafından taslağı hazırlanan mega proje Ankara'ya ulaştı. İnce eleyip sık dokuyan ve acele karar vermek istemeyen AK Parti kurmayları projenin tüm detaylarını en ince ayrıntısına kadar hesaplamaya çalışıyor. Projenin son halinin Binali Yıldırım'a sunulması, Yıldııım'ın okey vermesi halinde Başbakan Davutoğlu'nun önüne konulması bekleniyor.

Etiketler : İzmir
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adsoyad 01 Ocak 1970 02:00

    İzmir gelişmiyor, köy oldu diyenler size göre gelişmişlik nedir bunun için ne olması gerekir sormak istiyorum?

  • engin agace 01 Ocak 1970 02:00

    Gümüldür Ürkmez ve Özdere birlesmesi kusadasina kadar gitmeli.ismide long beach yani uzun yalı olabilir.

  • MEMO 01 Ocak 1970 02:00

    MHP YE VERİN AMA VERİN BU CHP BİTİK..

  • Yesilyurtlu 01 Ocak 1970 02:00

    Akp den ne kadar nefret etsemde Izmire asiğim ve izmirin gelişmesi icin belediyenin hukumet partisi olmasi gerekiyor desen akp oy verirmisin hayir vicdan meselesi die vermem alsa akp buyuksehiri uzulurum fakat izmir icin iyi olacaginida bilirim suan chp yi besleyen izmir buyuk sehir belediyesidir kimse azizi babasinin hayrina orada tutmuyor tamamen cikar iliskisi isin asli Izmirin kendi guzel siyasiler yakismiyor izmire

  • Kemal şimşek 01 Ocak 1970 02:00

    İzmiri ne chp ne akp geliştirir izmiri Biyükerşen gibi bir zihniyete sahip kişi geliştirir partisi önemli değil!!! Chp nin sığındığı konu muhalif olmamız büyükerşenin chpli olduşunu unutarak konuşuyorlar.

  • Hakan varol 01 Ocak 1970 02:00

    Ben bir chp li olarak doğru buluyorum.gültepe 12 faşist darbesi ile kapandı.açılması lazım.diğer belediyelerle ilgili bölünme ve birleştirme doğrudur

  • Özdereli 01 Ocak 1970 02:00

    Ak parti İzmir`i Büyükşehir`i alacak. Ak partiyi istemeyenler İzmir`in geleceğine darbe vuruyorlar. örnek konaktaki kamu binaları her sene boya yapıyorlar. Akpartinin Oray`la ilgili projesini incelesinler. Ordan sonra konuşsunlar.

  • Cordelia 01 Ocak 1970 02:00

    Yav bırakın bu İzmir doğu illerinden de geride yok yolları çukur yok hizmet 0 ayaklarını.Sizi tutanmı var kardeşim buyrun gidin.Biz mutluyuz ve bu şekilde devam etmekte bizim için sorun değil.İzmir gelişmemiş diyenlere ; Hangi şehir vardır ki İzmir den daha geniş ufka sahip olsun ? Varsın tramvay daha yeni geliyor olsun sıkıntı yok.Bugüne kadar tramvayı hiçbirimiz aramadık.Aradığımız tek ve yegane şey aydınlık ufka sahip bir şehirde ve bunu her seferinde bulduk.Karalama çalışmalarınızı kendinize saklayın, ha bu arada, beğenmiyorsanızda en yakın Aydın otobanından ya da Çanakkale asfaltından şehir dışına rahatlıkla bağlantılarımız vardır.Manisa yoluda var alternatif olarak.

  • OSMAN ANİL 01 Ocak 1970 02:00

    BÖL PARCALA YÖNET PROJESİNİN İZMİR İÇİN FAZLA BİR ŞEY DEGİŞTİRECEGİNİ ZANNETMİYORUM.ÇÜNKÜ VATANDAŞ BU TÜR YAKLAŞİMLARİN İZMİR EKONOMİSİNE İNSANLARİN YAŞANTİSİNA GEÇİM ŞARTLARİNA İŞSİZLİGE NE GİBİ KATKİ KOYACAGİNİ DÜŞÜNMEKTEDİR.REFAH HUZUR GUVENCE VE ÖZGÜRLÜK ALANLARİNA MUDAHALA İSTEMİYOR.

  • Cino Paradiso 01 Ocak 1970 02:00

    Bucali kardeş kafası kuma gömülmüş yaşıyor herhalde şu an gelismislik sıralamasında hala İzmir birinci sırada aşık rezil olan yerler akp tarafından içi boşaltılmış o belediyeler gibi. Örnek Türkiye`nin en rezil kenti İstanbul. Şimdide Antalya soyuluyor ve tam bir rezil kente dönüşüyor. Bir belediyemizefen memnunuz. Binali Yıldırım ı da istemiyoruz. O adamın kendine faydası yok ki İzmir`e olsun.

  • kenan özdemir 01 Ocak 1970 02:00

    AKP İzmir i tanıyamamış!!! İzmri e göç ederler de oradaki halkla özdeşleşmiştir ve eğitim oranı çok yüksektir.Eğitimin bu kadar yğksek olduğu bir yerde AKP ye oy çıkmaz! İzmir Halkı ruhunu ve oyunu rant uğruna satmaz! Yıllarca neredeyse köy ortamında zorlukla riçinde yaşamalarına rağmen ruhlarınıs atmadılar! AKP İzmir e tüm yatırımı engelliyor,kamu yatırımı asla yapılmıyor ve hatta Belediyeye gidecek paraalrı bile engellemek için yırtınıyor! Buna rağmen oyları artmıyor, son rüşvet olaylarındna sonra 10% düşeceklerdir eminim.

  • mahir 01 Ocak 1970 02:00

    İşleri güçleri oy hesabı fesat herifler Allah kursaklarında bıraksın

  • müdür 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet beye katılıyorum.Evdeki pazar çarşıya uymaz. Biz böyle de mutluyuz İzmirli olarak. Hizmet için illaki iktidar partisinden birismi belediye başkanı olmalı. Kendilerini yırtsalar boş.Gerçek İzmirli gerekli cevabı sandıkta verecektir.

  • Öz giritli 01 Ocak 1970 02:00

    Bu vatanı ne onkar ne diğerleri bölemiyecek. Her yer tüm ekenomiler birleşirken bölmek bölünmekde ne yeter artık

  • İzmirli MERT 01 Ocak 1970 02:00

    Buca`lı`ya- İzmir Kurtuluş savaşında ilk kurşun`un atıldığı yerdir.Toprak yolda yürürüz,Mahlle çeşmesinden su taşırız ama ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ asla oy için satmayız.Yaşasın ÖZGÜRLÜK Yaşasın DEMOKRASİ Yaşasın CUMHURİYET Yaşasın ÖZGÜRLÜK. Çanakkalede 500 bin şehit aç kaldı ama asla vatanına ihanet etmedi.

  • Öznur Atabay 01 Ocak 1970 02:00

    Akp İzmir`i parça parçada bölsede izmirden oy çıkmaz.neden derseniz izmir okumuş ve akıllı bir kent hani bir doçent çıkmıştı ya ben cahil insanı severim demişti! İşte o cahilden izmirde yok.başaramayacaklar!!!

  • Smyrna 01 Ocak 1970 02:00

    Bucali sen git o çok gelişmiş doğu illerinde yasa. Burası bizim ve biz böyle seviyoruz. Yüzde elli akp diyorsa ve biz buna saygı duyuyorsak izmirde de yüzde elli bu ozgur şehri seviyor beğenmiyorsan neden hala buradasın ki

  • Ahmet Garipler 01 Ocak 1970 02:00

    Valla onlar Karabaglar ve Bayraklıyı kurarken de böyle düşünmüşlerdi ne oldu o kurdukları ilçeleri bile alamadılar.Yine hava alırlar.

  • Buca`lı 01 Ocak 1970 02:00

    Bu Selami gibiler oldukça İzmir daha çok çeker. Başka illerde tramvayı havadan geçirmenin hesabı yapılırken İzmir`de biz çukurdan çıkamıyoruz. Bunlar 15 yıldır atmadıkları iftira, etmedikleri küfür kalmadı ama kendi hayali düşmanları korkudan İzmir dışına çıkarmadılar. Çıksalar zaten memleketteki diğer illerin İzmir`den ne kadar ilerde olduğunu görecekler. Eskiden İzmir, Türkiye`nin en gelişmiş 3 ili iken şimdi doğudaki illerin bile gerisine düştü. Gelişmişlikte 28. sıraya geriledi. Bunların yüzünden biz de çile çekmek zorunda kalıyoruz.

  • hakkı günay 01 Ocak 1970 02:00

    Bir yerinizi yırtsanızda izmirbütünkeşerek tokadı yine çakar

  • hakkı günay 01 Ocak 1970 02:00

    Bir yerinizi yırtsanızda izmirbütünkeşerek tokadı yine çakar

  • Ürkmezli 01 Ocak 1970 02:00

    ürkmez özdere gümüldür birleşsin artık seferihisar ve menderes ten kurtulalım ve bir ilçe olalım yeter artık ilçemizin adı ne olursa olsun merkezi neresi olursa olsun yeterki ilçemiz olsun

  • kemal cem pülten 01 Ocak 1970 02:00

    bence altındağ çamdıbi yesilova birleştirilip ALTINÇAM ilçesi olmalıdır....

  • Selami 01 Ocak 1970 02:00

    Akp ilçeleri bölüp sınırlarını değişrirince belediye başkanlığı çıkarabileceğini daha fazla vekil çıkarabileceğini hesapladığı izmirde evdeki hesabı izmirliye uymayınca 2015 haziran seçimleri sonucunda yeniden kaybettiği illere seçmen yığınağı yapık kasım seçimindeki gibi seçim kazanma düşüncesiyle başka bir şeytani hesapla böyle bir uygulamaya girişiyor. Bakalım izmirli cumhuriyrte vatana laikliğe atasına mı yoksa hırsıza tecavizciye haine terörist ortaklarına makarnaya kömüre mi yönelecek göreceğiz