GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2016 20:19

İzmir'i Allah korumuş!

İzmir'i Allah korumuş!
Kızılay saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 4 PKK'lının sadece Ankara Çamlıdere'ye değil, İzmir'de de saldırı için bomba sakladığı ortaya çıktı. Üniversiteli 2 PKK'lının da keşif çalışması yaptığı belirlendi.

HÜSEYİN YORULMAZ / ANKARA

Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK ile bağlantıları oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişinin, Ankara Terörle Mücadele Şubesindeki sorguları sürüyor.

İZMİR VE ANKARA'YA BOMBA GÖMDÜLER

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da gözaltına alınan S.Y ve R.T.'nin üniversite öğrencisi oldukları öğrenildi. Şüphelilerden birisi Orta Doğu teknik Üniversitesinde diğeri ise Gazi Üniversitesinde öğrenci. Polisteki sorguları süren zanlılardan S.Y ve R.T'nin üzerinden patlayıcı maddenin A.K. ve S.K. tarafından saklandığını gösteren video görüntülerinin incelenmesinde ise çarpıcı bilgilere ulaşıldı. 2 kardeşin PKK'nın bomba kuryesi olduğu ve Ankara ile İzmir'e patlayıcı madde taşıyarak talimatı verilen yere gömdüğü belirlendi.

ANKARA'DAN SONRA İZMİR'DE BOMBALI SALDIRI

Elde edilen görüntülerde A.K. ve S.K'nın lüks bir araçla Çamlıdere ile İzmir'de patlayıcı madde gömüldüğü tespit edildi. PKK'nin İzmir'de de olası bir bombalı saldırı hazırlığı yapma planı olduğunu değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, geniş kapsamlı bir çalışma sürdürüyor. Güvenlik güçlerine verilen talimatla İzmir ilindeki patlayıcı maddenin gömüldüğü yerin ve saldırı hazırlığı yapılan yerin belirlenmesine çalışılıyor. Ayrıca, terör örgütünün başka illerde de bombalı eylem için belirli noktalara patlayıcı madde gömüldüğü değerlendiriliyor ve bu yöndeki çalışmalar da sürdürülüyor.

PKK'NIN BOMBACI KURYELERİ

Ankara'da gözaltına alınan üniversite öğrencileri S.Y ve R.T.'nin bombalı saldırı için sadece keşif yaptıkları belirlenirken, saldırıyı başka birisinin yapma ihtimali üzerinde duruluyor. Kars'ta gözaltına A.K. ve İstanbul'da gözaltına alınan S.K.'nin ise terör örgütünün bomba kuryeleri olduğu değerlendiriliyor. Çamlıdere'de iki kardeşin patlayıcı gömdüğü tespit edildi. (Karar)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.