GÜNDEM Haber Girişi : 24 Haziran 2016 01:13

İzmirli gencin kaleminden Brexit oylaması

İzmirli gencin kaleminden Brexit oylaması
Tüm dünyanın nefesini tutarak izlediği Brexit oylamasında sandıklar kapandı, çıkacak olan sonuç merakla bekleniyor. İzmirli genç liseli Bülent Uraz oylama sırasında gözlemlerini kağıda döktü

Son zamanlarda yasanan politik sorunlar bugün yalnız Türkiye'yi etkilemekle kalmadı, ne yazık ki bütün dünya etkilendi. Bu büyük insanların bir oyunu mudur yoksa değilmidir bilinmez ama, dünyayı yöneten güçlerin çok sıkıntılı zamanlar yaşadığını görmemek mümkün değil. Aylardır Avrupa'nın ve Ingiltere'nin beklediği 2016 AVRUPA BIRLIĞI REFERANDUMU bugün gerçekleşiyor ve halk, Ingiltere'nin geleceğini bugün belirleyecek. Bir lise öğrencisi olarak bugün Ingilterede sizler için Ingiliz halkı ile sohbet ettim ve fikirlerini aldım. Sıra geldi bu fikirleri sizlere paylasmaya ve Ingiltere'nin geleceği hakkında yaptığım analizi size aktarmaya.

KRALİÇE BİLE

İngiltere'de şu an halk 2 kutba bölünmüş durumda. Bir bölüm Ingiltere'nin Avrupa Birliği'nde olmadan daha iyi durumda olabileceğini söylüyor ve bu kesime Kraliçe Elizabeth dahildir. Kraliçe, dün bir gazetede "Bana Avrupa Birliği'nde kalmak için 3 neden söyleyin" sloganı ile halkı AB'den çıkmaya çağırmıştır ancak bu fikir ne yazık ki politikacılar ile ters düşmektedir. Çünkü Ingiltere'nin AB ile birçok ticari anlaşması bulunmaktadır ki eğer bugün referandum sonucu olumlu çıkar ise, Ingiltere'nin AB'den tam olarak çıkması en az 5 yıl alacaktır. Aynı zamanda Ingiliz siyasetçiler, böyle bir sonucun Londra halkının bağımsızlaşma görüşünün güçleneceği kanaatinde. Çünkü bildiğiniz üzere Londra'da bir kesim Ingiltere'den çıkmak istiyor. Ingiltere'nin ayrılma durumunda, söylemek gerekir ki zaten pahalı olan bu ülkede sterlin'in büyük düşüşe geçmesi halkı olumsuz yönde etkileyecektir ve özel şirketler AB ülkelerine gitmeyi tercih edeceklerdir. Çünkü böyle bir durumda, Ingiltere'de hiçbir sınırötesi şirket vergiye dayanamayacaktır. Böyle bir durumun AB'den çok Ingiltere'yi etkileyeceğini belirtmek gerekir.

İNGİLTERE GİBİ BİR ÜLKE

Euro'nun kaybı çok fazla olmayacaktır ancak ileriye yönelik sağlam adımlar atmak zorunda kalacaktır AB. Çünkü Ingiltere gibi bir ülkenin ayrılması demek, bütün ülkelerin ayrılabileceği demektir. Acaba Emmanuel Kant'ın düşüncelerinin başlangıcı olabilir mi bu? Ilk örnek Liberland, şimdi AB'den ayrılma istekleri? Acaba bir gün ülkelerin bağımsızlığı sona erer mi?

Ingiltere'deki halkın şu an eşit bir dağılıma sahip olduğunu, ancak büyük bir politik kesimin kalmak istediğini söylemek isterim son olarak.

Bülent URAZ



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.