YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 14 Eylül 2016 13:47

İZSU'dan Mordoğan'a 17.6 milyon liralık yatırım

İZSU'dan Mordoğan'a 17.6 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun'un turistik mahallesi Mordoğan'ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.
17.6 milyon liraya mal olacak çalışmalara Ekim başında start veriliyor. Bu yatırım kapsamında ayrıca, Eğlenhoca Mahallesi'nde yer alan göletin suyu arıtılarak yapılacak iletim hattı ile Mordoğan'ın yaz aylarında artan su ihtiyacı karşılanacak.

Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400'e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi;  tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan'ın içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için ihale sürecini tamamladı.  Karaburun'un bu turistik mahallesindeki 40 -50 yıllık asbest ve PVC hatlardan oluşan mevcut içme suyu şebekesi, 17.6 milyon liralık yatırımla sağlıklı ve basınca dayalı borularla yenilenecek. Toplam 160 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları ile birlikte 14 kilometrelik iletim hattı da döşenecek.

Mordoğan'ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Eğlenhoca Köyü'nde bulunan gölete de arıtma tesisi kurularak, Eğlenhoca ile Salabahçe mevkii arasına 10 kilometrelik iletim hattı döşenecek. Mevcut kuyuların iletim hatları da yenilenecek. Böylelikle Mordoğan, sağlıklı, kesintisiz ve bol suya kavuşacak. Ekim ayı başında start alacak imalatlar 600 günde tamamlanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.